Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Ο λαϊκός παράγοντας μπορεί να αποκρούσει τις προσπάθειες συγκάλυψης στα Τέμπη

ΚΚΕ: Ο λαϊκός παράγοντας μπορεί να αποκρούσει τις προσπάθειες συγκάλυψης στα Τέμπη

Γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι «σύμμαχος» της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ο νόμος της «συγκάλυψης» και της «ατιμωρησίας», επισημαίνει το ΚΚΕ

Βολές στην κυβέρνηση για το «έγκλημα των Τεμπών», όπως το χαρακτηρίζει, αλλά και στην αντιπολίτευση για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών εξαπολύει το ΚΚΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα 1 Απριλίου.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «το ΚΚΕ έχει καταθέσει στη Βουλή και έχει δώσει στη δημοσιότητα ολοκληρωμένο πόρισμα για το έγκλημα των Τεμπών και για την απόδοση πολιτικών, αλλά και ποινικών ευθυνών σε πρώην υπουργούς. Από αυτή την άποψη στηρίζει πρωτοβουλίες που μπορούν να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση».

«Ο λαϊκός παράγοντας είναι αυτός που μπορεί να αποκρούσει τις προσπάθειες συγκάλυψης»

Στη συνέχεια το Κομμουνιστικό Κόμμα προσθέτει ότι «γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι «σύμμαχος» της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ο νόμος της «συγκάλυψης» και της «ατιμωρησίας» –ο νόμος «περί ευθύνης υπουργών»– που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν να καταργήσουν στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση, παρά τις επανειλημμένες προτάσεις του ΚΚΕ».

Καταληκτικά τονίζει ότι «σε κάθε περίπτωση ο λαϊκός παράγοντας είναι αυτός που μπορεί να αποκρούσει τις προσπάθειες συγκάλυψης και να εγγυηθεί ότι αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί, δεν θα παραγραφεί».

Επιμένει το σύνολο της αντιπολίτευσης για τα Τέμπη

Μπορεί το Μαξίμου, να θέλει να αφήσει πίσω του το θέμα των Τεμπών και τις κατηγορίες για συγκάλυψη, όμως η αντιπολίτευση επιμένει και το θέτει στο επίκεντρο της σύγκρουσης εν όψει ευρωεκλογών.

Ορόσημο αποτελεί η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, που όπως αναμενόταν απορρίφθηκε, ωστόσο «πλήγωσε» πολιτικά την κυβέρνηση και την έβαλε σε θέση άμυνας αναγκάζοντάς την να αποκρούει τα αντιπολιτευτικά πυρά.

Δίνοντας συνέχεια στο θέμα, το ΠΑΣΟΚ προσφεύγει στον Άρειο Πάγο για τη μονταζιέρα, ενώ  ο ΣΥΡΙΖΑ, θα καταθέσει αύριο το κατηγορητήριο για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, όπως προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024