Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ξεκινά η διαδικασία απομάκρυνσης των συντριμμιών

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ξεκινά η διαδικασία απομάκρυνσης των συντριμμιών

Χθες Σάββατο με την βοήθεια πλωτών γερανών και με την σχετική άδεια των αρχών, ξεκίνησε η σταδιακή απομάκρυνση των πρώτων μερών της γέφυρας της Βαλτιμόρης.

Ομάδες μηχανικών ξεκίνησε το Σάββατο στην περίπλοκη διαδικασία κοπής και ανύψωσης του πρώτου τμήματος  από την κατεστραμμένη γέφυρα Francis Scott Key στο Μέριλαντ της Βαλτιμόρης. Η γέφυρα κατέρρευσε στον ποταμό Patapsco την Τρίτη, αφού ένα τεράστιο φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σε ένα από τα κύρια στηρίγματά της.

Το απόγευμα του Σαββάτου φαίνονταν σπίθες να πετούν από ένα τμήμα χάλυβα. Η αμερικανική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες για την απομάκρυνση ενός τμήματος της αναποδογυρισμένης κατασκευής.

 «Τουλάχιστον 8.000 εργαζόμενοι στις αποβάθρες έχουν θέσεις εργασίας που έχουν επηρεαστεί άμεσα από αυτή την κατάρρευση», είπε ο κυβερνήτης Μουρ

Τα πληρώματα μετρούν προσεκτικά και κόβουν τον χάλυβα από τη σπασμένη γέφυρα προτού συνδέσουν ιμάντες ώστε να μπορεί να ανυψωθεί σε μια φορτηγίδα και να απομακρυνθεί με πλωτό μέσο, δήλωσε το Σάββατο ο υποναύαρχος της ακτοφυλακής Σάνον Γκίλιρεθ.

Έξι πλωτοί γερανοί σαν τον εικονιζόμενο και ένας μεγαλύτερων διαστάσεων χρησιμοποιούνται στην επιχείρηση.

Επτά πλωτοί γερανοί λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση

Επτά πλωτοί γερανοί – συμπεριλαμβανομένου ενός τεράστιου που μπορεί να σηκώσει 1.000 τόνους – 10 ρυμουλκά, εννέα φορτηγίδες, οκτώ σκάφη διάσωσης και πέντε σκάφη της ακτοφυλακής βρίσκονται στο σημείο στα νερά νοτιοανατολικά της Βαλτιμόρης.

Κάθε κίνηση επηρεάζει το τι θα συμβεί στη συνέχεια και τελικά πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να απομακρυνθούν όλα τα συντρίμμια και να ανοίξει ξανά ο δίαυλος των πλοίων και το αποκλεισμένο λιμάνι της Βαλτιμόρης, δήλωσε ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Γουές Μουρ. Ο κυβερνήτης διασαφήνισε πως το εν λόγω κομμάτι δεν είναι ένα από εκείνα που καθηλώνουν το τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Νταλί.

Ο Μουρ δήλωσε ότι θα «χρειαστούν ημέρες, μέχρι οι ομάδες να καταφέρουν να ένα προσωρινό περιορισμένο κανάλι» ώστε να συνδράμουν περισσότερα μέσα. Προς το παρόν, η ναυτιλιακή κίνηση έχει σταματήσει, επηρεάζοντας χιλιάδες εργαζόμενους και πολίτες που χρησιμοποιούσαν τη γέφυρα Francis Scott Key.

«Τουλάχιστον 8.000 εργαζόμενοι στις αποβάθρες έχουν θέσεις εργασίας που έχουν επηρεαστεί άμεσα από αυτή την κατάρρευση», είπε ο κυβερνήτης Μουρ.

Επτά πλωτοί γερανοί,δέκα ρυμουλκά, εννέα φορτηγίδες, οκτώ σκάφη διάσωσης και πέντε σκάφη της ακτοφυλακής

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024