Στο πλευρό του Ζουάν Ζεσούς οι φίλοι της Νάπολι – Λένε «όχι στον ρατσισμό»
Η Νάπολι λέει «όχι στο ρατσισμό», για να υποστηρίξει τον αμυντικό της ομάδας Ζουάν Ζεσούς, που έγινε αποδέκτης ρατσιστικών προσβολών από τον Φραντσέσκο Ατσέρμπι.
Φίλαθλοι της Νάπολι φώναξαν «όχι στο ρατσισμό» πριν από την έναρξη της σημερινής αναμέτρησης των «παρτενοπέι» με την Αταλάντα για την 30ή αγωνιστική της Serie A, προκειμένου να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον αμυντικό της ομάδας του ιταλικού νότου, Ζουάν Ζεσούς, ο οποίος κατήγγειλε ότι έγινε αποδέκτης ρατσιστικών προσβολών από τον Φραντσέσκο Ατσέρμπι.
Ο Βραζιλιάνος αμυντικός κατηγόρησε τον παίκτη της Ίντερ ότι τον προσέβαλε με ρατσιστικές ύβρεις, στη διάρκεια της αναμέτρησης των δύο ομάδων στις 17 Μαρτίου, για την 29η αγωνιστική.
Όμως, η πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής ομοσπονδίας ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη (26/3) την απαλλαγή του Ατσέρμπι, ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων, στον οποίο δεν επιβλήθηκε κάποια ποινή, με αποτέλεσμα ο Ζουάν Ζεσούς να εκφράσει την πικρία και την απογοήτευσή του.
Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με την Αταλάντα, με τον οποίο «άνοιξε η αυλαία» της 30ής αγωνιστικής, θεατές που ήταν στις εξέδρες του «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» φώναξαν «όχι στον ρατσισμό», ύστερα από το σχετικό κάλεσμα του εκφωνητή του γηπέδου.
Από την πλευρά τους, οι ποδοσφαιριστές της Νάπολι φορούσαν φανέλες χωρίς το σήμα «Κρατήστε τον ρατσισμό εκτός», το οποίο εμφανίζουν οι σύλλογοι της Serie A στην 29η και την 30ή αγωνιστική.
Δηλώνοντας «έκπληκτη» από την απουσία κυρώσεων προς τον Ατσέρμπι, η διοίκηση του συλλόγου είχε προειδοποιήσει ότι η Νάπολι δεν θα συμμετέχει πλέον σε δράσεις ευαισθητοποίησης κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων που συντονίζει η ιταλική ομοσπονδία, τις οποίες χαρακτηρίζει «πρωτοβουλίες καθαρά διακοσμητικές».
Ο Ζουάν Ζεσούς συμπεριλήφθηκε στην αρχική ενδεκάδα της Νάπολι κόντρα στους «νερατζούρι» από το Μπέργκαμο, με τις δύο ομάδες να χρειάζονται τη νίκη, στην προσπάθεια που καταβάλλουν για ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο». «Είναι γαλήνιος και ήρεμος, είναι πολύ επαγγελματίας παίκτης. Θα ήθελα να έχω είκοσι Χουάν Ζεσούς, είναι έτοιμος» δήλωσε από την πλευρά του ο προπονητής της Νάπολι, Φραντσέσκο Καλτσόνα.
- NBA: Ασταμάτητοι οι Σπερς, με νίκες συνέχισαν Κλιπέρς και Μπουλς (vids)
- Ποια είναι τα σενάρια για να βρεθεί στο Top 8 ο ΠΑΟΚ – Ο ρόλος του Παναθηναϊκού (pic)
- Ο Λεσόρ περνάει όλα τα τεστ και μπαίνει στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (23/1): Πού θα δείτε το Ελλάδα-Ουγγαρία στο πόλο και δράση στα ευρωπαϊκά γήπεδα
- Πότε τελειώνουν οι μεταγραφές στη Super League – Τι ισχύει με το «παράθυρο» των ελεύθερων
- Ολυμπιακός: Νίκησε την Εφές στην Πόλη κι έβαλε τέλος σε «κατάρα» επτά ετών!
- Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα ξανά στην 11η θέση
- Europa League: Πρόκριση στα πλέι οφ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, νίκη 8άδας η Ρόμα – Η βαθμολογία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442