Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κέντρικ Ναν: Ένας game changer που κάνει τον Παναθηναϊκό να ονειρεύεται (vids)

Κέντρικ Ναν: Ένας game changer που κάνει τον Παναθηναϊκό να ονειρεύεται (vids)

Ο Κέντρικ Ναν είναι ο απόλυτος game changer για τον φετινό Παναθηναϊκό

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Κέντρικ Ναν ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024». Το ημερολόγιο έγραφε 31 Οκτωβρίου 2023 όταν οι «πράσινοι» επισημοποιούσαν τη συμφωνία τους με τον Αμερικανό γκαρντ. Από τότε τίποτα δεν είναι ίδιο για το «τριφύλλι».

Με σπουδαία καριέρα σε Μαϊάμι Χιτ, Λος Άντζελες Λέικερς, Ουάσινγκτον Γουίζαρντς ήδη προμηνυόταν ότι ο Ναν θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον νέο Παναθηναϊκό που «έχτιζε» ο Εργκίν Αταμάν. Πέντε μήνες αργότερα και όχι απλά κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των οπαδών, αλλά ο 28χρονος άσος έχει εξελιχθεί σε απόλυτο πρωταγωνιστή της πορείας των «πράσινων» προς το Βερολίνο και το 7ο ευρωπαϊκό.

Λογικό και επόμενο να φτάσει στα χέρια του Κέντρικ Ναν η πρόταση ανανέωσης για τα επόμενα δύο χρόνια από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Η ελληνική ομάδα θέλει όσο τίποτε άλλο να «δέσει» έναν παίκτη που μπορεί μόνος του να διαφοροποιήσει τα δεδομένα σε μία αναμέτρηση. Που μπορεί μόνος του να χαρίσει σπουδαίες νίκες. Που τόσο έχει αλλάξει τη μοίρα του Παναθηναϊκού, ο οποίος και πάλι ονειρεύεται την κατάκτηση τίτλων και την επιστροφή στις παλιές ένδοξες μέρες του.

Ο 28χρονος γκαρντ, στην παρθενική του χρονιά στη Euroleague, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ρόστερ του Εργκίν Αταμάν, καθώς μετράει κατά μέσο όρο από 14,8 πόντους με 3 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ σε 26:35 λεπτά εντός παρκέ. Χθες (29/3), «υπέγραψε» μία τεράστια νίκη στην Μπολόνια επί της Βίρτους με το αδιανόητο buzzer beater του. Και πιθανότατα «υπέγραψε», όχι απλά το πλεονέκτημα έδρας για το «τριφύλλι», αλλά και τη δεύτερη θέση στη Regular Season.

Εκεί που το σύνολο του Λούκα Μπάνκι έδειχνε να… καταπίνει το προβάδισμα των 17 πόντων του Παναθηναϊκού και με σύμμαχο την «καυτή» του έδρα να φτάνει σε μία υπερπολύτιμη νίκη, ο Κέντρικ Ναν «μίλησε». Και ήταν εκείνος που είπε την τελευταία κουβέντα.

Ναι σύμφωνοι, φοβερός και καθοριστικός ο Κώστας Σλούκας των 20 πόντων προφανώς. Αλλά ο Ναν με τους 16 πόντους, τα 5 ριμπάουντ, τις 5 ασίστ και κυρίως τους 7 πόντους του μόνο στο φινάλε και το καλάθι νίκης σε… νεκρό χρόνο, ήταν αυτός που έδωσε τη χαριστική βολή στην σκληροτράχηλη Βίρτους Μπολόνια.

Όταν η μπάλα «καίει», πάντα εκείνος είναι που βγαίνει μπροστά και δεν φοβάται να πάρει το τελευταίο σουτ και τις κρίσιμες επιθέσεις για να δώσει στον σύλλογό του σημαντικές νίκες. Με τέτοιον Ναν και στο υπόλοιπο της χρονιάς, ο Παναθηναϊκός πολύ δύσκολα θα χάσει το μεγάλο ραντεβού του Μάη (24-26/5). Το Βερολίνο και το Final Four της Euroleague…

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024