Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποια νοσήματα προκαλούνται από αλλοιωμένα τρόφιμα

Ποια νοσήματα προκαλούνται από αλλοιωμένα τρόφιμα

Πόσο σχολαστικοί πρέπει να είμαστε με τη διατροφή μας.

Η ηθοποιός Λουκία Παπαδάκη και η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Ντορίνα Σιαλβέρα μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τα νοσήματα που προκαλούνται από αλλοιωμένα τρόφιμα.

Για τα νοσήματα που σχετίζονται με τις επιλογές τροφών μας μίλησε η ειδικός που ήταν φιλοξενούμενη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Τα προβλήματα υγείας από αλλοιωμένες τροφές

«Υπάρχουν 250 διαφορετικά είδη τροφιμογεννών νοσημάτων τα οποία με την σειρά τους μπορούν να προκαλέσουν 200 είδη ασθενειών, από διάρροιες έως καρκίνου. Τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως έχουν εμφανιστεί νέα παθογόνα και πολλών ειδών γαστρεντερίτιδες», είπε αρχικά.

«Η αλήθεια είναι ότι τα μη ασφαλή τρόφιμα και το μη ασφαλές νερό μπορεί να περιέχουν ιούς, βακτήρια, τοξίνες, παράσιτα, σκώληκες, χημικές ουσίες. Τα συχνότερα που βρίσουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι η σαλμονέλα, η σιγκέλα και το καμπυλοβακτηρίδιο. Είναι μια γαστρεντερίτιδα κατά βάση. Κάποια από αυτά μπορεί να είναι και χρόνια», συμπλήρωσε η ειδικός.

Ποια τρόφιμα προσέχουμε;

Σύμφωνα με την κ. Σιαλβέρα «υπάρχουν τρόφιμα που είναι πιο ευαίσθητα, το ωμό κρέας, τα πουλερικά, κοτόπουλα, χήνες, αυγά, γαλακτοκομικά που δεν είναι παστεριωμένα, ή τυριά που δεν έχουν υποστεί την σωστή επεξεργασία. Τα αλλαντικά, τα κρύα σάντουιτς. Το ρύζι επίσης είναι το πιο επιδεκτικό για τα πιο παθογόνα».

Και συμπλήρωσε: «Οι έγκυες θα πρέπει να είναι προσεκτικές στο τι τρώνε. Να μην επιλέγουν όταν τρώνε έξω, φρέσκα λαχανικά ή φρούτα θα πρέπει να είναι ψημένα. Στο σπίτι θα πρέπει να αποθηκεύεται το φαγητό μετά το 2ωρο που θα κρυώσει».

«Είμαι σχολαστική με το φαγητό. Τρώω σε μέρη που ξέρω ότι τηρούν αυστηρούς κανόνες σε μεγάλο βαθμό. Στο σπίτι προσέχω τα πάντα και το ξύλο κοπής κτλ», επεσήμανε η Λουκία Παπαδάκη.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024