Κυριακή 21 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επαναστατικό φάρμακο απώλειας βάρους υπόσχεται αποτελέσματα... γυμναστηρίου

Επαναστατικό φάρμακο απώλειας βάρους υπόσχεται αποτελέσματα… γυμναστηρίου

Τι ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία που δοκιμάζει το φάρμακο.

Θα μπορούσε η ευχή πολλών που δυσαρεστούνται όταν πηγαίνουν σε γυμναστήρια να υπάρξει ένα φάρμακο που θα φέρνει τα ευεργετικά αποτελέσματα της άρσης βαρών χωρίς γυμναστική να γίνει πραγματικότητα; Φαίνεται ότι στις ΗΠΑ κάποιοι ειδικοί απαντούν καταφατικά.

Μέχρι σήμερα, τα συνηθισμένα φάρμακα στις ΗΠΑ, όπως τα ανάλογα γλυκανόμορφου πεπτιδίου (GLP-1) όπως το Ozempic και το Wegovy, που χρησιμοποιούν σεμαγλουτίδη ή το Mounjaro και το Zepbound, που χρησιμοποιούν tirzepatide, προκαλούσαν απώλεια μυϊκής μάζας έως και 40%.

Η αναλογία μυών προς λίπος συνήθως εξακολουθεί να βελτιώνεται, αλλά σε ιδιαίτερα ευάλωτους πληθυσμούς, όπως οι ηλικιωμένοι, η γρήγορη και σημαντική απώλεια μυών μπορεί να είναι ένα επικίνδυνο ζήτημα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γιατροί συνιστούν στους ασθενείς, που λαμβάνουν φάρμακα για την απώλεια βάρους, να κάνουν κάποια προπόνηση ενδυνάμωσης παράλληλα με τη λήψη των φαρμάκων τους.

Το νέο φάρμακο υπόσχεται να διατηρήσει περισσότερη μυϊκή μάζα

Εκπρόσωποι όμως της φαρμακοβιομηχανίας Altimune ανακοίνωσαν την Τετάρτη 27 Μαρτίου ότι το νέο εβδομαδιαίο ενέσιμο, το pemvidutide (πεμβιδουτίδη), έκανε τους ασθενείς να χάσουν περίπου 75% λίπος και μόνο 25% της μυικής μάζας κατά τις κιλινικές δοκιμές της Φάσης ΙΙ.

Η πεμβιδουτίδη, όπως και η τιρζεπατίδη, είναι ένα φάρμακο δύο συστατικών που συνδυάζει ένα φάρμακο GLP-1 με ένα άλλο σε μία δόση.

Σε αυτή την περίπτωση, ενισχύει τη γλυκαγόνη, μια βασική ορμόνη που ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος. Ενώ το GLP-1 μειώνει την όρεξη ενός ατόμου, η γλυκαγόνη πιστεύεται ότι «μιμείται» τα αποτελέσματα της γυμναστικής, λέει η εταιρεία.

«Υπάρχει μια αυξανόμενη εκτίμηση ότι η ποιότητα της απώλειας βάρους είναι εξίσου σημαντική με την ποσότητα της απώλειας βάρους», δήλωσε ο Scott Harris, επικεφαλής ιατρός της Altimmune.

«Πιστεύουμε ότι η πεμβιδουτίδη, εάν εγκριθεί, θα μπορούσε να ξεχωρίσει ως ελκυστική επιλογή για απώλεια, αλλά και διατήρηση βάρους» προσέθεσε ο ίδιος.

Βέβαια, τα οφέλη της γυμναστικής πηγαίνουν πολύ πιο πέρα από το σωματικό βάρος, οπότε η άσκηση δεν αντικαθίσταται.

Με πληροφορίες από Business Insider

Sports in

Άρης – ΑΕΚ 1-2: «Άσος» ημίχρονο, «διπλό» τελικό

Ο Άρης προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τον Μορόν, αλλά η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή (1-2) με Σιντιμπέ, Άμραμπατ στο δεύτερο και έπιασε ξανά κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Απριλίου 2024