Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Παραμένουν αναπάντητα κρίσιμα ερωτήματα

Τέμπη: Παραμένουν αναπάντητα κρίσιμα ερωτήματα

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι έγινε έκρηξη περί τα 100 μέτρα. Είναι δυνατόν να μην ενδιαφέρει την Ελλάδα και κυρίως την κυβέρνηση εάν υπάρχει κάτι ύποπτο πίσω από αυτό;», διερωτήθηκε ο κ. Μαρακάκης.

Αναπάντητα παραμένουν κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την καταγγελλόμενη αλλοίωση στοιχείων καθώς και την έκρηξη που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων, Γιάννης Μαρακάκης μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την εν εξελίξει ανάκριση για το δυστύχημα.

«Αναρωτιόμαστε αν η μεταφορά χώματος από τον τόπο του δυστυχήματος σε ιδιωτικό οικόπεδο έγινε από αμέλεια ή αν είναι ύποπτο»

«Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι στην δικογραφία οι διάλογοι δεν είναι αλλοιωμένοι, η απομαγνητοφώνηση είναι πλήρης, και γνωρίζουμε ότι δεν είναι αυτό που έχουμε ακούσει τις πρώτες μέρες. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος διάλογος με τον μηχανοδηγό της 62 (της επιβατικής) και μόλις ολοκληρώνεται ο διάλογος με τον μηχανοδηγό της 62, ο οποίος δεν απευθύνεται στον σταθμάρχη με το μικρό του όνομα ούτε αντίστοιχα και ο σταθμάρχης στον μηχανοδηγό με το μικρό του όνομα», είπε αρχικά.

Και συνέχισε ο κ. Μαρακάκης: «Αρχίζει ένας άλλος διάλογος με έναν μηχανοδηγό μιας άλλης τοπικής αμαξοστοιχίας, η οποία φαίνεται πως παίρνει σειρά, είναι ο αμέσως επόμενος και εκεί ο ένας απευθύνεται στον άλλον με το μικρό του όνομα. Εκεί έχει γίνει η κοπτοραπτική. Ωστόσο όταν το άκουσα μου φάνηκε ότι ήταν κάτι για μιντιακή κατανάλωση και δεν θα επηρέαζε την ανάκριση. Τώρα εκτιμάται η γκέλα και ο αντίκτυπος αυτής της κοπτοραπτικής».

«Δεν καταλαβαίνω γιατί η κυβέρνηση έχει στυλώσει πόδια»

Αναφορικά με το πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση το ζήτημα, ο κ. Μαρακάκης υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως, «σε ό,τι αφορά στα ζητήματα που έχουν προκύψει και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνηση έχει στυλώσει τα πόδια και  θεωρεί σε αυτή την φάση που δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση, ότι όσοι υποστηρίζουν ότι η έκρηξη  δεν δικαιολογείται από την σύγκρουση των δύο μηχανών, ότι είναι συνωμοσιολόγοι.

Δεν υπάρχει μόνο η πραγματογνωμοσύνη του διορισμένου πραγματογνώμονα υπάρχουν και οι τεχνικές εκθέσεις ειδικών, και δεν έχει κλείσει ακόμα η ανάκριση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρείται σενάριο επιστημονικής φαντασίας τα περί εκρήξεως».

Και προσέθεσε: «Δεύτερον, πριν από 15 μέρες διαπιστώσαμε από ένα συγκυριακό γεγονός, και προέκυψε ότι κάποιοι εργολάβοι κατέθεσαν πως 3 μέρες μετά το δυστύχημα μετέφεραν σε ιδιωτικό οικόπεδο, και όχι στο Κουλούρι περισσότερα από 300 κυβικά χώμα από το σημείο και τον χώρο όπου κατέληξαν τα δύο βαγόνια μετά την σύγκρουση. Αυτό ήρθε τώρα σε γνώση της ανάκρισης.

Θα ζητηθεί χημικός έλεγχος αλλά έχει περάσει ένας χρόνος. Αυτό το χώμα έχει χαρακτηριστεί με βάση τις καταθέσεις των μαρτύρων «άχρηστο» από την διαχείριση της χρήσης – δηλαδή την Πυροσβεστική – αναρωτιόμαστε αν αυτό έγινε από αμέλεια ή αν είναι ύποπτο. Και αυτό αξιολογείται».

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι έγινε έκρηξη περί τα 100 μέτρα»

Ο κ. Μαρακάκης σημείωσε επίσης:

«Προκύπτει και από τις ιατροδικαστικές και από τα στοιχεία ότι οι περισσότεροι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της φωτιάς. Είναι δυνατόν ένα έθνος να μην ενδιαφέρεται για την έρευνα, για να δούμε εάν τα 27 άτομα που «έφυγαν», ήταν από την σύγκρουση ή από την φωτιά από την έκρηξη;

Εκτιμώ πως τα άτομα αυτά «έφυγαν» από την φωτιά. Αυτός είναι και ο λόγος που ο ανακριτής διέταξε να φύγει το υλικό στο εξωτερικό στην προμηθεύτρια εταιρεία για τα καταγραφικά για να φανεί και να προκύψει εάν σε κάποιον από τους σταθμούς φορτώθηκε υλικό που μπορεί να παραπέμπει σε παλέτες με διαλύτες και φυσικά η ανάλυση και οι φωτογραφίες από την στιγμή της έκρηξης.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι έγινε έκρηξη περί τα 100 μέτρα. Είναι δυνατόν να μην ενδιαφέρει την Ελλάδα και κυρίως την κυβέρνηση εάν υπάρχει κάτι ύποπτο πίσω από αυτό; Δεν είπε κανείς ότι έβαλε το ξυλόλιο η κυβέρνηση πάνω στο τρένο. Μιλάμε για παραλείψεις που έγιναν τις πρώτες μέρες της έρευνας και είναι σφάλμα εκ προοιμίου να θεωρείται συνωμοσία».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024