Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
YouTube: Aσύλληπτα νούμερα - Σχεδόν… 400 δισ. δολάρια αξίζει η πλατφόρμα

YouTube: Aσύλληπτα νούμερα – Σχεδόν… 400 δισ. δολάρια αξίζει η πλατφόρμα

Μια απόδοση που πραγματικά «ζαλίζει», ακόμη και για τα μεγέθη της Wall Street

Ένα… «χρυσό» deal τελικά αποδεικνύεται η κίνηση της Google το 2006 να αγοράσει το YouTube, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα βίντεο στον κόσμο, έναντι 1,6 δισ. δολαρίων, αφού σύμφωνα με τους αναλυτές της Wall Street, η πλατφόρμα πλέον αξίζει σχεδόν… 400 δισ. δολάρια.

Μια απόδοση που πραγματικά «ζαλίζει», ακόμη και για τα μεγέθη της Wall Street, ενώ και η σημασία του YouTube, σε πλείστα επίπεδα της καθημερινότητας του καταναλωτή, είναι τεράστια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η πλατφόρμα το 2023 απέφερε λειτουργικά κέρδη 5,5 δισ. δολαρίων με έσοδα 45 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Michael Nathanson της Moffett Nathanson, η μελλοντική ανάπτυξή του θα στηριχθεί από συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το YouTube TV, καθώς η ανάπτυξη των διαφημίσεών του επιβραδύνεται. Άλλωστε και ο ανταγωνισμός από τις Meta, Snap και TikTok είναι μεγάλος.

Αλλά όχι και τόσο ώστε να μειωθεί η πραγματική αξία του YouTube, για την οποία ο Nathanson έκανε κάποιες συγκρίσεις για να καταλάβουν οι επενδυτές το μέγεθος της. Για παράδειγμα ανέφερε ότι είναι ένας συνδυασμός των αξιών του Netflix (261 δισ. δολάρια), της Paramount (8 δισ. δολάρια), της Warner Bros Discovery (21 δισ. δολάρια) και της Fox (14 δισ. δολάρια). Αλλά και πάλι, όλες αυτές αξίζουν περίπου 300 δισ. δολάρια.

Ή, εναλλακτικά, θα μπορούσε κανείς να συνδυάσει την Comcast (172 δισ. δολάρια) και τη Disney (224 δισ. δολάρια), για να καταλήξει σε μια εταιρεία 396 δισ. δολαρίων.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024