Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χειμάρρα: Διορισμός νέου δημάρχου εν μέσω εντάσεων - Πυρ και μανία οι κάτοικοι κατά του νέου Περιφερειάρχη

Χειμάρρα: Διορισμός νέου δημάρχου εν μέσω εντάσεων – Πυρ και μανία οι κάτοικοι κατά του νέου Περιφερειάρχη

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση με 15 ψήφους υπέρ και έχρισε την Μπάλα νέα δήμαρχο.

Με εντάσεις ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Χειμάρρας κατά την οποία θα οριζόταν ο νέος διορισμένος δήμαρχος, μετά την πρόσφατη σύλληψη του Γκέργκι Γκόρο,  με επικρατέστερη για την ανάληψη της δημαρχίας την Μπλερίνα Μπάλα.

Πλήθος Χιμαραίων βρέθηκε στην αίθουσα των συνεδριάσεων και αντέδρασε έντονα στην παρουσία του βουλευτή του Σοσιαλιστικού κόμματος Blendi Klosi αλλά και του νέου περιφερειάρχη Αυλώνας, Βαγγέλη Τάβου του οποίου το όνομα είχε εμπλακή έντονα σε σενάρια ανάληψης καθηκόντων δημάρχου Χιμάρας πριν την σύλληψη του Γκόρου.

Ο κόσμος τον αποδοκίμασε και απαίτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα, φωνάζοντας στα ελληνικά «Έξω έξω», κάτι το οποίο τελικά συνέβη λίγα λεπτά αργότερα.

Η συνεδρίαση διεκόπη προσωρινά και συνεχίστηκε στον χώρο του δημαρχείου χωρίς την παρουσία κατοίκων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Χειμάρρας ενέκρινε την ένταξη της εκλογής νέου δημάρχου στην ημερήσια διάταξη. Έτσι η Μπλερίνα Γκόρου Μπάλα, μέχρι πρότεινος αντιδήμαρχος διορίστηκε νέα δήμαρχος Χειμάρας στη θέση του Φρέντι Μπελέρη. Ο Έντι Ράμα εμφανίζεται ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή και την παρουσιάζει ως μια δημοκρατική διαδικασία.

Η απόφαση ήρθε μετά την επανέναρξη της συνεδρίασης στον χώρο του δημαρχείου στις 12:00 τοπική και με κλειστές πλέον πόρτες για τους πολίτες.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση με 15 ψήφους υπέρ και έχρισε την Μπάλα νέα δήμαρχο.

Ράμα: «Θετική εξέλιξη η εκλογή νέας δημάρχου στη Χειμάρρα»

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα την εκλογή της Μπλερίνα Μπάλα ως δημάρχου Χειμάρρας.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της κυβέρνησης, η εκλογή Μπάλα δείχνει ότι «η πλειοψηφία των Χιμαρειωτών δεν ανήκει στα χαρακώματα της σύγκρουσης». Σχολιάζοντας τις εντάσεις που δημιούργησαν οι Χειμαρριώτες στην έναρξη της σημερινής συνάντησης, μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Ράμα γράφει ότι ήταν μια «αποτυχημένη προσπάθεια από μια χούφτα ατόμων».

«Η αποτυχημένη προσπάθεια από μια χούφτα παρακινημένων ατόμων να αποτρέψουν αυτήν την εξέλιξη βάσει της σχετικής νομικής υποχρέωσης του Δημοτικού Συμβουλίου κατέδειξε ξεκάθαρα το απλό γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Χειμαρριωτών δεν ανήκει στα χαρακώματα της σύγκρουσης, του διχασμού και της παράλογης ενίσχυσης της πρωτόγονης διαμάχης, που τρέφεται με συμφέροντα και λογαριασμούς που δεν έχουν καμία σχέση με τα νόμιμα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού της Χειμάρρας».

Η Μπλερίνα Μπάλα

Η Μπλερίνα Μπάλα είναι η νέα δήμαρχος Χειμάρρας, αφού εξασφάλισε 15 ψήφους υπέρ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Μπάλα ήταν μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και αντιπρόεδρος για κάποιο διάστημα στον δήμο Χειμάρρας, όπου εργάζεται από το 2009 ως οικονομολόγος.

Μετά τη συνάντηση, είπε ότι κύριος στόχος θα είναι η εργασία, προκειμένου να εκπληρωθούν οι στόχοι και οι στόχοι, ιδίως όσον αφορά την τουριστική περίοδο.

«Καταρχήν, επιτρέψτε μου να πω ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε σήμερα. Στους επόμενους μήνες, ο Δήμος Χειμμάρας θα αποτελεί προτεραιότητά μου, για την εκπλήρωση των στόχων και ιδιαίτερα σε σχέση με την τουριστική περίοδο. Γνωρίζω ότι καμία δουλειά δεν γίνεται μόνη της, οπότε πιστεύω ότι μετά από 10 δύσκολους μήνες, η Χειμάρρα αξίζει να υπάρχει όσο το δυνατόν στενότερη συνεργασία και υποστήριξη μεταξύ κάθετων και οριζόντιων παραγόντων», είπε η Μπλερίνα Μπάλα μετά τη συνάντηση.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024