Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός στην Αγγλία - Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε δημοτικό σχολείο

Συναγερμός στην Αγγλία – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε δημοτικό σχολείο

Στην επιχειρήση συμμετείχαν ένοπλοι και μη αστυνομικοί από το Durham Constabulary και την αστυνομία του Κλίβελαντ, καθώς και ειδικοί αξιωματικοί έρευνας και τμήμα ειδικώ σκύλων.

Συναγερμός σήμανε σήμερα, Πέμπτη 28 Μαρτίου, στο Τισάιντ στη βορειοανατολική Αγγλία, με ένα δημοτικό σχολείο να τίθεται σε lockdown και ένοπλους αστυνομικούς να εισβάλλουν σε ένα γειτονικό οίκημα, έχοντας αποκλείσει δρόμους στην ευρύτερη περιοχή της κομητείας του Ντάραμ.

Η διεύθυνση του Tilery Primary School έστειλε μήνυμα στους γονείς, που πήγαιναν τα παιδιά τους στο σχολείο, ζητώντας τους να τα οδηγήσουν στην κεντρική αίθουσα, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η αστυνομική επιχείρηση.

Στο σχολείο φοιτούν περίπου 300 παιδιά ηλικίας από 2 έως 11 ετών

Μετά τη λήξη του συναγερμού, το σχολείο εξέδωσε ενημέρωση αναφέροντας: «Ευχαριστούμε όλους τους γονείς, τους φροντιστές και τις οικογένειες για την υπομονή και την κατανόησή σας σήμερα το πρωί. Η ασφάλεια των παιδιών, του προσωπικού και της κοινότητάς μας είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας και ακολουθήσαμε τις διαδικασίες διασφάλισης για να τη διασφαλίσουμε. Τα παιδιά επιστρέφουν τώρα στις τάξεις».

Ένοπλοι και άοπλοι αξιωματικοί στην επιχείρηση

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι «εκτελούνται μια σειρά από εντάλματα στην περιοχή στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης επιχείρησης. Ένοπλοι και άοπλοι αξιωματικοί συμμετέχουν στη δραστηριότητα, καθώς και ειδικοί αξιωματικοί έρευνας και τμήμα σκύλων. Ο κλοιός παραμένει σε ισχύ στους γύρω δρόμους. Θα εκδώσουμε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα αυτή το συντομότερο δυνατό».

Ένα μάρτυρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «ένοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται παντού στο St Anne’s Terrace. Το σχολείο είναι σε lockdown και όλα τα παιδιά πηγαίνουν στην κεντρική αίθουσα, δεν επιτρέπεται η είσοδος στους γονείς στο χώρο του σχολείου».

Σημειώνεται ότι στο σχολείο, που θα έκλεινε σήμερα λόγω του Καθολικού Πάσχα, φοιτούν περίπου 300 παιδιά ηλικίας από 2 έως 11 ετών.

Η MailOnline αναφέρει ότι οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν μια ευρεία επιχείρηση για ναρκωτικά και ότι δεν υπήρχε άμεση απειλή για το σχολείο.

Με πληροφορίες από Daily Mail, Teesside Live και MailOnline

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024