Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαμ Μπάνκμαν Φράιντ: Σε 25 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων

Σαμ Μπάνκμαν Φράιντ: Σε 25 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων

Μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές απάτες στην ιστορία των ΗΠΑ, όπως χαρακτηριστικά την αποκάλεσαν οι εισαγγελείς.

Σε 25 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ, για απάτη ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες της πτωχευμένης πλέον πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων FTX.

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ άλλων, ο Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ κατηγορούνταν πως εκμεταλλεύτηκε κεφάλαια που είχαν καταθέσει πελάτες του στην πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων FTX, η οποία κήρυξε πτώχευση τον Νοέμβριο του 2022 και τα ποσά που καταχράστηκε τα επένδυσε σε άλλη εταιρεία του, την Alameda Research.

Ο δικαστής Λιούις Κάπλαν επέβαλε την ποινή αυτή στο δικαστήριο του Μανχάταν, αφού απέρριψε τον ισχυρισμό του Μπάνκμαν, πως οι πελάτες της FTX δεν έχασαν στην πραγματικότητα χρήματα τους.

«Ο ισχυρισμός του εναγομένου ότι οι πελάτες και οι πιστωτές της FTX θα πληρωθούν στο ακέραιο είναι παραπλανητικός, είναι λογικά εσφαλμένος, είναι κερδοσκοπικός. Ένας κλέφτης που πηγαίνει τη λεία του στο Λας Βέγκας και στοιχηματίζει με επιτυχία τα κλεμμένα χρήματα δεν δικαιούται έκπτωση στην ποινή χρησιμοποιώντας τα κέρδη του από το Λας Βέγκας για να αποπληρώσει αυτά που έκλεψε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικαστής.

«Ένας κλέφτης που πηγαίνει τη λεία του στο Λας Βέγκας και στοιχηματίζει με επιτυχία τα κλεμμένα χρήματα δεν δικαιούται έκπτωση στην ποινή»

Παράλληλα τον κατηγόρησε ότι είπε ψέματα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στη δίκη. Σημειώνεται πως οι ένορκοι έκριναν τον 32χρονο ένοχο στις 2 Νοεμβρίου του 2023 για επτά κατηγορίες απάτης και συνωμοσίας που προέκυψαν από την κατάρρευση της FTX το 2022, μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές απάτες στην ιστορία των ΗΠΑ, όπως χαρακτηριστικά την αποκάλεσαν οι εισαγγελείς.

«Ήξερε ότι ήταν λάθος. Ήξερε ότι ήταν εγκληματικό. Λυπάται που έβαλε ένα πολύ κακό στοίχημα σχετικά με την πιθανότητα να τον πιάσουν. Αλλά δεν πρόκειται να παραδεχτεί τίποτα, όπως είναι δικαίωμά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικαστής. Στο άκουσμα της ποινής του, ο Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ στεκόταν με τα χέρια του ενωμένα μπροστά, αναγνωρίζοντας πως οι πελάτες της FTX είχαν υποφέρει και ζητώντας τους συγγνώμη.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024