Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός είναι ο μεγαλύτερος φόβος των κατοίκων

Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός είναι ο μεγαλύτερος φόβος των κατοίκων

Ο μεγαλύτερος φόβος των τουλάχιστον 15 εκατομμυρίων κατοίκων της πόλης είναι η εκδήλωση ενός ισχυρού σεισμού.

Συχνές είναι οι αναφορές των ειδικών για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος μάλιστα θα έπρεπε να είχε ήδη εκδηλωθεί.

Δημοσκόπηση καταδεικνύει πως ο μεγαλύτερος φόβος των τουλάχιστον 15 εκατομμυρίων κατοίκων της πόλης είναι η εκδήλωση ενός ισχυρού σεισμού.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από το κέντρο Ozdemir και μάλιστα, το 83,7% των ερωτηθέντων απάντησε πως θεωρεί ότι δεν υπάρχει προετοιμασία για το ενδεχόμενο ενός σεισμού.

Επίσης, το 38,6% είπε πως συμμετέχει σε ασκήσεις ενώ το αξιοσημείωτο ποσοστό του 27,2% έχει έτοιμο κιτ σεισμού. Στη δημοσκόπηση, το 45,1% απάντησε πως γνωρίζει τις περιοχές συγκέντρωσης σε περίπτωση σεισμού.

Πόσο πιθανός είναι ένας μεγάλος σεισμός

Ωστόσο ο γνωστός σεισμολόγος και διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας είχε αναφέρει ότι το ποσοστό για την εκδήλωση ενός σεισμού άνω των 6,5 Ρίχτερ, είναι 43,6%.

«Η εφαρμογή στη πρόγνωση σεισμών της σύγχρονης μέθοδου Nowcasting δείχνει φτωχά αποτελέσματα για ισχυρό σεισμό άνω των 6,5 Ριχτερ στην Κωνσταντινούπολη αυτή τη στιγμή. Όπως φαίνεται από την σημερινή ανάλυση μου μόνο 43,6% πιθανότητες έχει ένα τέτοιο γεγονός».

«Η περιοχή μας ανησυχεί. Αναμένεται ένας σεισμός που θα είναι μεγαλύτερος των 7 Ρίχτερ, νότια του Μαρμαρά ή στο ρήγμα της Ανατολίας, θα είναι ένας σεισμός που θα επηρεάσει όλη την περιοχή την Κωνσταντινούπολη, την Προύσα, τα Δαρδανέλια κτλ», είχε αναφέρει ο σεισμολόγος Σουλεϊμάν Παμπάλ.

Ένας άλλος σεισμολόγος ο Χουσεΐν Οζτούρκ προειδοποίησε από την πλευρά του: «Από εδώ και πέρα κάθε σεισμός είναι προάγγελος του μεγάλου σεισμού που περιμένουμε στην Κωνσταντινούπολη. Αυτοί οι μικροί σεισμοί σπάνε σιγά σιγά τα ρήγματα και οδηγούν σε μεγάλους σεισμούς. Σαν να είναι μια προετοιμασία. Ανοίγει το μεγάλο ρήγμα που θα προκληθεί. Αυτοί οι σεισμοί είναι τα σημάδια του μεγάλου σεισμού».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024