Πρόταση δυσπιστίας: Εφαρμόσαμε τα… πρωτόκολλα απαντά για το μπάζωμα στα Τέμπη ο Τριαντόπουλος
«Όλες οι ενέργειες έγιναν από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες», υποστήριξε ο κ. Τριαντόπουλος στη Βουλή.
Για άλλη μια φορά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ την περίοδο που συνέβη η πολύνεκρη σύγκρουση στα Τέμπη και νυν υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, αποποιήθηκε των ευθυνών για την αλλοίωση του τόπου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, σήμερα, δεύτερη μέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας, απέναντι στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι είναι προσωπικά υπεύθυνος για το «μπάζωμα» του χώρου, υποστήριξε ότι αυτό έγινε λόγω… πρωτοκόλλων.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «Οι ισχυρισμοί για τη διαμόρφωση του χώρου δεν είναι βάσιμοι. Όσοι το ισχυρίζονται δεν μπορούν να γεμίσουν ούτε μία πρόταση με όσα αναφέρουν. Δεν υπήρχαν εντολές για διαμόρφωση του χώρου, αλλά πρωτόκολλα».
Και πάλι οι υπηρεσιακοί παράγοντες
Ο υφυπουργός ανέφερε για τα γεγονότα των ημερών μετά το τραγικό δυστύχημα ότι «όλες οι ενέργειες έγιναν από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να γίνουν τα προβλεπόμενα και να εντοπιστούν τα θύματα. Ήταν εκεί οι υπηρεσιακοί για να ανταποκριθούν».
«Δεν υπήρχαν εντολές για διαμόρφωση του χώρου, αλλά πρωτόκολλα», υποστήριξε ο κ. Τριαντόπουλος
Ανέφερε ότι βρέθηκε στη Λάρισα λίγες ώρες μετά το δυστύχημα για τον συντονισμό και την στήριξη των οικογενειών. «Βρέθηκα εκεί ως μέλος κυβερνητικού κλιμακίου. Ασχοληθήκαμε με διάφορα διαχειριστικά ζητήματα η φιλοξενία των συγγενών διασταυρώσεις και αναγνωρίσεις των θυμάτων. Την στήριξη συγγενών θυμάτων και συγγενών», είπε χαρακτηριστικά.
Επικαλέστηκε δε την εξώδικη απάντηση του πρώην περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, ο οποίος όπως είπε δεν αναφέρει πουθενά το όνομα του, ενώ άφησε αιχμές περί εργαλειοποίησης της τραγωδίας, λέγοντας «όλα είναι στη Δικαιοσύνη, ξεχάστε το αφήγημα περί συγκάλυψης».
- Λορέντζο Καριέρε: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» – Συντετριμμένη η σύζυγος του
- Ευκαρπία: Χειροπέδες σε 58χρονο που άφρισε παγκάρι σε παρεκκλήσι
- Ρόκα: «Μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός με ξεκάθαρους στόχους» (vid)
- Voucher παιδικών σταθμών: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
- Χαμός με «Νοικιάστηκε» από τον Φουρνιέ στην Πάρο (vid)
- Νέα πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου με 7 «ναι» και ένα λευκό – Το πρώτο μήνυμα που έστειλε
- Φαράγγι της Σαμαριάς: Ολονύχτια επιχείρηση για τη διάσωση Βέλγου τουρίστα
- Ο Τραμπ εκθείασε τη FIFA για το σκάνδαλο Μπαλογκάν: «Ο Τζιάνι πήρε τη σωστή απόφαση»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442