Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Μομφή για όλη σας την πολιτική από την αρχή μέχρι το τέλος - Μομφή και για την αλαζονεία σας

Κουτσούμπας: Μομφή για όλη σας την πολιτική από την αρχή μέχρι το τέλος – Μομφή και για την αλαζονεία σας

«Καταθέτουμε τη μομφή που καταθέτουμε καθημερινά στους αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

«Το ΚΚΕ θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, με το δικό του σκεπτικό» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, σήμερα, δεύτερη μέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Μομφή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, και όχι μόνο μία, αλλά πολλές μομφές». «Καταθέτουμε τη μομφή που καταθέτουμε καθημερινά στους αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «το έγκλημα στα Τέμπη και την κατάπτυστη προσπάθεια συγκάλυψης από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα».

Ο ίδιος έκανε ειδική αναφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, θυμίζοντας ότι το ΚΚΕ πρότεινε στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση να καταργηθεί το σχετικό άρθρο, με τα υπόλοιπα κόμματα να απορρίπτουν την πρόταση.

Πολλές μομφές

«Μομφή για όλη σας την πολιτική από την αρχή μέχρι το τέλος. Μομφή και για την αλαζονεία σας», είπε και ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ μέμφεται την κυβέρνηση για τα βάρη της ακρίβειας και του πληθωρισμού που φορτώνεται ο λαός, για τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ και την ιδιωτικοποίηση και περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας και με τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή.

Παράλληλα στηλίτευσε «την εμπλοκή της χώρας όλο και πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την αποστολή φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα».

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «το έγκλημα στα Τέμπη και την κατάπτυστη προσπάθεια συγκάλυψης από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα»

«Μομφή για το “νόμο-έκτρωμα” για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που εμπορευματοποιεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση» «για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης και την ΚΑΠ της ΕΕ, απέναντι στην οποία ξεσηκώθηκαν οι αγρότες στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες της ΕΕ», για το «έγκλημα κατά των εργατών της ΛΑΡΚΟ».

Δηκτικά σχολίασε ο κ. Κουτσούμπας, όσα διατείνεται η κυβέρνηση περί πολέμου από συμφέροντα: «Σιγά τα αίματα» ανέφερε.

Πυρά και σε κόμματα

Πρόσθεσε πως απέναντι σε αυτή την πολιτική«δεν αναγνωρίζουμε κανένα ουσιαστικό αντιπολιτευτικό ρόλο στην παρέα των κομμάτων της ξεπεσμένης και αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας».

Το ΚΚΕ αναγνωρίζει πραγματικό αντιπολιτευτικό ρόλο μόνο στο λαό και στο κίνημα του, σημείωσε, προσθέτοντας πως αυτοί οι αγώνες είναι η γνήσια και αποτελεσματική μομφή που «έχει καταφέρει να στριμώξει την κυβέρνηση» και σε αυτή τη μομφή καταθέτει το ΚΚΕ τις δυνάμεις του.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στηλίτευσε τη στάση του ΠΑΣΟΚ που αναγορεύει την ΕΕ, που όλοι ξέρουν τι ρόλο έχει παίξει όλα αυτά τα χρόνια, σε εγγυητή των λαϊκών δικαιωμάτων και της ευημερίας. Ακόμη, υπογράμμισε πως η μνημειώδης πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές έδωσε πάσα στην κυβέρνηση να εκτρέψει τη συζήτηση. «Αν δεν υπήρχε ο κ. Κασσελάκης ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε οπωσδήποτε να τον εφεύρει», ανέφερε σκωπτικά.

«Ψήφο στο ΚΚΕ για να πιάσει τόπο η δυσαρέσκεια»

Εκτιμώντας ότι η δυσαρέσκεια θα δυναμώσει, ξεκαθάρισε πως ο μόνος τρόπος για να πιάσει τόπο είναι με την ψήφο στο ΚΚΕ, στις ευρωεκλογές, τον μόνο πραγματικό, στρατηγικό αντίπαλο της κυβέρνησης. Η ψήφος στο ΚΚΕ, εξήγησε, είναι η μόνη που θα γίνει δύναμη στους αγώνες του λαού μας.

«Εμείς θα είμαστε εκεί στον δρόμο του αγώνα για μια πραγματική ριζική αλλαγή», είπε.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024