Τρίτη 28 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αποκλειστικά στο in - Υπέρ των κατοίκων του Αλίμου η ΚΕΔΕ για την ακύρωση οικοδομικών αδειών κατηγορίας 3

Αποκλειστικά στο in – Υπέρ των κατοίκων του Αλίμου η ΚΕΔΕ για την ακύρωση οικοδομικών αδειών κατηγορίας 3

Παρέμβαση ΚΕΔΕ στην εκδίκαση της υπόθεσης στην ολομέλεια του ΣτΕ.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον αποκτάει το σημερινό(27/3) ΔΣ της ΚΕΔΕ, αφού σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το in, το Σώμα θα κληθεί να λάβει απόφαση για παρέμβαση υπέρ των αιτούντων στην εκδίκαση ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ της απόφασης 310/2024 του 5ου Τμήματος (7μελές σύνθεση) ΣτΕ.

Στο εισηγητικό και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες αναφέρονται: «Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο καταστατικό της ΚΕΔΕ στο αρθ. 1 που περιγράφει τους σκοπούς της και ειδικά στην παράγραφο (ιβ) βρίσκεται εντός των σκοπών της Ένωσης η «ανάληψη δράσεων και ενεργειών για τη βελτίωση της ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική συνοχή»

Στα πλαίσια της υποστήριξης του ανωτέρω σκοπού προτείνεται η παρέμβαση υπέρ των αιτούντων πολιτών του Δήμου Αλίμου που προσέφυγαν στο ΣτΕ (5ο Τμήμα) για να ακυρωθεί η οικοδομική άδεια κατηγορίας 3».

Σκοπός της παρέμβασης

Σκοπός της παρέμβασης και μάλιστα υπέρ των αιτούντων την ακύρωση των προσβαλλόμενων πράξεων είναι η ΚΕΔΕ να καταθέσει δικόγραφο το οποίο θα γίνει μέρος της δικογραφίας και να ληφθούν υπόψη, άλλως και σε κάθε περίπτωση να «ακουσθούν» οι θέσεις της κατά την συζήτηση καθόσον η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του ΣτΕ θα ισχύσει για τα κίνητρα του ΝΟΚ σε όλη την Επικράτεια».

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες η ΚΕΔΕ θα καταθέσει ψήφισμα, για την άμεση αναστολή εφαρμογής των πολεοδομικών κινήτρων του ΝΟΚ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι Δήμοι ολόκληρης της Χώρας ευρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμέτωποι με ένα άνευ προηγουμένου «πολεοδομικό αδιέξοδο» με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (Ν. 4067/2012) και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να «χαθούν» τα  πολεοδομικά κεκτημένα δεκαετιών και να υποβαθμίσουν οριστικά και αμετάκλητα την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου και τα συγχαρητήρια από ΠΑΕ και ΚΑΕ (pics)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πόλο, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, με τις ΠΑΕ και ΚΑΕ να δίνουν τα συγχαρητήριά τους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Μαϊου 2024