Ούτε αύριο, Πέμπτη, δεν αναμένεται να καθαρίσει η ατμόσφαιρα στην Αττική, με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Σάκη Αρναούτογλου, καθώς το «κοκτέιλ» ζέστης και αφρικανικής σκόνης ήρθε για να μείνει.
Κατά βάση θα παρατηρηθούν αύριο, μέχρι τις βραδινές ώρες κάποιες ασθενείς λασποβροχές και λασποψιχάλες στην Αττική και στο Αιγαίο, δηλαδή μέχρι να καθαρίσει ο καιρός.
Συγκεκριμένα, στην Αττική, το βράδυ της Τετάρτης, θα έχει κάποια σύννεφα τα οποία θα πυκνώνουν κατά τόπους και κατά διαστήματα, ενώ τις πρωινές ώρες υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να λασποψιχαλίσει κατά τόπους και για πολύ λίγο.
Σε ό,τι αφορά την αφρικάνικη σκόνη, το «σκονοσύννεφο» θα μειώσει την ορατότητα και έως το ξημέρωμα της Πέμπτης θα περάσει απ’ όλη τη χώρα, με τα πιο έντονα φαινόμενα να καταγράφονται στα δυτικά.
Στην Αττική, το βράδυ της Τετάρτης, θα έχει κάποια σύννεφα τα οποία θα πυκνώνουν κατά τόπους και κατά διαστήματα
Όπως ανέφερε ο παρουσιαστής του δελτίου καιρού της ΕΡΤ, προς τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και τα ξημερώματα της Πέμπτης θα σημειωθούν κάποιες βροχές στα βορειοδυτικά ονειρά, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν αποκλείονται ασθενείς βροχές αλλά πάρα πολύ πρόσκαιρα στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.
Ο Σάκης Αρναούτογλου, ειδικότερα, στη νεότερη πρόγνωσή του κάνει λόγο πως η θολούρα, που έχει έρθει από την αφρικανική σκόνη, θα επικρατήσει μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Έρχονται 30άρια με αφρικάνικη σκόνη
Από την Παρασκευή, όμως, η Ελλάδα μπαίνει με άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Μεσογείου σε μία παρατεταμένη περίοδο καλοκαιρίας, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν σε αρκετές περιπτώσεις τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος, με την κορύφωση να παρατηρείται τη Δευτέρα (1/4), όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 με 29 βαθμούς τοπικά και τους 30 βαθμούς σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Θεσσαλία και η Πελοπόννησος, με τη θερμή εισβολή και τις αέριες μάζες να «έρχονται» από την Αφρική.
«Ο ρόλος των γονέων είναι να παραμένουν ήρεμοι και υποστηρικτικοί», συμβουλεύουν οι ειδικοί - Η σημασία της διαχείρισης της πίεσης εκ μέρους των μαθητών, έπειτα από κάθε εξεταζόμενο μάθημα
Παράλληλα με τη λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής, έχει ενεργοποιηθεί ένα πανελλαδικό δίκτυο παρεμβάσεων και στις 13 Περιφέρειες της επικράτειας για τους υποψήφιους που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026