Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Σε «δύσκολη» κατάσταση οι ουκρανικές δυνάμεις κοντά στην πόλη Τσάσιβ Γιαρ

Ουκρανία: Σε «δύσκολη» κατάσταση οι ουκρανικές δυνάμεις κοντά στην πόλη Τσάσιβ Γιαρ

Η Ρωσία επιτυγχάνει πρόοδο στο μέτωπο πιέζοντας ακόμη περισσότερο την Ουκρανία, ο στρατός της οποίας παραδέχεται ότι η κατάσταση κοντά στην Τσάσιβ Γιαρ είναι «δύσκολη».

Οι δυνάμεις της Ουκρανίας βρίσκονται σε «δύσκολη» κατάσταση κοντά στην πόλη Τσάσιβ Γιαρ όπου η Ρωσία επικεντρώνει τις επιχειρήσεις της, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο ουκρανικός στρατός (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters, επάνω, καπνοί υψώνονται στα προάστια του Τσάσιβ Γιαρ μετά από ρωσικό βομβαρδισμό).

Τους τελευταίους μήνες η Μόσχα επιτυγχάνει πρόοδο στο μέτωπο, πιέζοντας ακόμη περισσότερο το Κίεβο, το οποίο αντιμετωπίζει έλλειψη πυρομαχικών από αυτά με τα οποία το εφοδιάζουν οι δυτικοί σύμμαχοί του.

Η Ρωσία εντείνει τη χρήση ισχυρών τηλεκατευθυνόμενων βομβών στη ζώνη αυτή

«Η κατάσταση όσον αφορά το Τσάσιβ Γιαρ είναι δύσκολη και τεταμένη και αυτή δεν είναι η πρώτη ημέρα» που συμβαίνει κάτι τέτοιο, είπε ο Ολεχ Καλάσνικοφ, ο εκπρόσωπος Τύπου της 26ης ταξιαρχίας πυροβολικού.

«Σήμερα είναι στο επίκεντρο των επιθετικών ενεργειών του εχθρού. (Οι ρωσικές δυνάμεις) προσπαθούν να διασπάσουν την άμυνά μας για να φτάσουν στο Τσάσιβ Γιαρ», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον Καλάσνικοφ, η Ρωσία εντείνει τη χρήση ισχυρών τηλεκατευθυνόμενων βομβών στη ζώνη αυτή και «τις εκτοξεύει σε κατοικημένες ζώνες και στις οχυρωμένες θέσεις μας».

Ελλειψη πυρομαχικών

Η Ουκρανία αμύνεται εδώ και πολλούς μήνες λόγω έλλειψης πυρομαχικών. Η βοήθεια, ύψους 60 δισ. δολαρίων, που υποσχέθηκε η Ουάσιγκτον, έχει μπλοκαριστεί από το Κογκρέσο λόγω της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών.

Ο διοικητής των χερσαίων ουκρανικών δυνάμεων είπε την Παρασκευή ότι είναι «πιθανή» μια εαρινή επίθεση από τη Ρωσία με τη συμμετοχή 100.000 ανδρών, σχολιάζοντας ότι αυτό θα ήταν «το πιο δυσοίωνο σενάριο».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024