Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρεμλίνο: Η Ρωσία πρέπει να μειώσει τη στρατιωτική ικανότητα του Κιέβου για την ασφάλεια των πολιτών  

Κρεμλίνο: Η Ρωσία πρέπει να μειώσει τη στρατιωτική ικανότητα του Κιέβου για την ασφάλεια των πολιτών  

Σε δηλώσεις-προοίμιο σημαντικής κλίμακας επίθεση, προέβη ο Ντμίτρι Πεσκόφ, δηλώνοντας πως η Ρωσία πρέπει να προστατέψει τα προσαρτημένα (ουκρανικά) εδάφη από τον ουκρανικό στρατό.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι «η Ρωσία έχει τέσσερις νέες περιοχές και πρέπει να διασφαλίσει την ασφάλεια των ανθρώπων εκεί». Με σαφήνεια η δήλωση αφορά τις τέσσερις προσαρτημένες περιοχές και την Κριμαία, κάτι που σημαίνει πως η Ρωσία θα προσπαθήσει να εξαλείψει κάθε στρατιωτική ικανότητα του Κιέβου και επιπροσθέτως να δημιουργήσει και «νεκρή ζώνη», για την άμυνα από drones και βαλλιστικούς πυραύλους και βολές πυροβολικού.

Η Μόσχα πρέπει να διασφαλίσει ότι η στρατιωτική ικανότητα του καθεστώτος του Κιέβου δεν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια του ρωσικού λαού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο aif.ru, που αναδημοσίευσε το πρακτορείο TASS.

«Ας καθοδηγηθούμε από αυτό που λέει ο πρόεδρος: έχουμε τώρα τέσσερις νέες ρωσικές περιοχές και πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των ανθρώπων εκεί και να απελευθερώσουμε τα εδάφη που παραμένουν κατεχόμενα από το καθεστώς του Κιέβου»

«Πρέπει να αναλάβουμε δράση για να διασφαλίσουμε ότι η στρατιωτική ικανότητα του καθεστώτος του Κιέβου δεν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια του λαού και των περιοχών μας», τόνισε ο Πεσκόφ.

«Eίναι δυνατόν να βρεθεί λύση στο ζήτημα της Ουκρανίας χωρίς τη Ρωσία; Η απάντηση είναι απλή: δεν είναι» είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η Ουκρανία μολύνθηκε από τον νεοναζισμό το 2014 και η χώρα μας λαμβάνει τα μέτρα της»

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία λαμβάνει επί του παρόντος τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να διασφαλιστεί το μέλλον της χώρας. «Διανύουμε πράγματι μια πολύ δύσκολη περίοδο στην ιστορία των δύο λαών, των δύο εθνών. Η χώρα μας λαμβάνει τα μέτρα που πρέπει να λάβει για να διασφαλίσει το μέλλον της. Αγωνίζεται ενάντια σε ένα κράτος το οποίο, δυστυχώς, μολύνθηκε από τον νεοναζισμό το 2014», σημείωσε.

«Πολλές χώρες επιδιώκουν να συμβάλουν στην ειρηνική επίλυση της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία- είναι έτοιμες να συμμετάσχουν σε διάφορες προσπάθειες. Το κατανοούμε και χαιρετίζουμε μια τέτοια προσέγγιση. Ωστόσο, είναι δυνατόν να βρεθεί λύση στο ζήτημα της Ουκρανίας χωρίς τη Ρωσία; Η απάντηση είναι απλή: δεν είναι», επεσήμανε αναφερόμενος στα σενάρια ειρήνευσης που διακινεί το Κίεβο.

Ο Πεσκόφ σημείωσε ότι «η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε ένα εργαλείο στα χέρια της συλλογικής Δύσης, το οποίο φαίνεται ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσουν για να φθείρουν τη Ρωσία, να την περιορίσουν και να την αφήσουν πίσω με κάθε έννοια της λέξης και, αν είναι δυνατόν, να την αποτελειώσουν». «Μιλούν γι’ αυτό σχεδόν ανοιχτά, είναι άνετοι γι’ αυτό. Η Ουκρανία και ο ουκρανικός λαός έχουν μετατραπεί σε εργαλείο και κανείς δεν λυπάται που τους χρησιμοποιεί», πρόσθεσε.

H Ρωσία χτυπάει τον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας, θέλοντας να μειώσει τις δυνατότητές της και ει δυνατόν να αναγκάσει τους Ουκρανούς πολίτες να εγκαταλείψουν ορισμένες περιοχές.

«Οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα αποκαταστήσουν την επικοινωνία στο ορατό μέλλον» λέει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μόλις τελειώσει, οι λαοί μας θα αποκαταστήσουν την επικοινωνία. Αυτό θα συμβεί αρκετά γρήγορα με βάση τα ιστορικά δεδομένα», σημείωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Όπως μεταφέρει το πρακτορείο TASS, όταν ρωτήθηκε αν είναι δυνατόν να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν και εκείνων που αντιτίθενται στην πολιτική των σημερινών ρωσικών αρχών, ο Πεσκόφ είπε «Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει χάσμα. Είναι πιο σωστό να πούμε ότι σχεδόν όλη η κοινωνία συμφωνεί με την πολιτική του Πούτιν. Υπάρχουν επίσης και εκείνοι που αντιτίθενται σε αυτήν. Ωστόσο, πρόκειται για ένα μικρό μέρος της κοινωνίας, είναι λίγοι.Δεν υπάρχει λόγος να υπερβάλλουμε για τον αριθμό τους».

Σχετικά με την απόφαση της ΕΕ να στείλει κέρδη από τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απάντησε: «Οι Ευρωπαίοι καταλαβαίνουν ότι θα αμφισβητήσουμε την απόφαση.Ίσως, θα χρειαστούν δεκαετίες, αλλά δεν θα την αφήσουμε αναπάντητη», σημείωσε.  Επεσήμανε ότι αν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, οι Ευρωπαίοι «θα καταστρέψουν τη δική τους επενδυτική ελκυστικότητα και τα θεμέλια του εμπορικού δικαίου, που είναι η βάση της οικονομίας τους».

«Ο λόγος είναι ότι η ιδιωτική ιδιοκτησία και τα δικαιώματα των χωρών στα περιουσιακά τους στοιχεία θεωρούνται ιερά πράγματα που δεν μπορούν να αγγιχτούν. Αν παραβιάσουν τον κανόνα μια φορά, θα έχουν άμεση αντίδραση από τους επενδυτές και θα αμαυρώσουν την εικόνα που έχτιζαν επί δεκαετίες. Με απλά λόγια, θα πυροβολήσουν τον εαυτό τους στα πόδια», εξήγησε.

Η Ρωσία άνοιξε τα μέτωπα με την Ουκρανία, με αποτέλεσμα στις 24 Μαρτίου να μάχονται σε 106 σημεία στα μέτωπα. Αυτό ελλείψει πυρομαχικών δημιουργεί τεράστια φθορά στην Ουκρανία.

Τα πρώτα συμπεράσματα

Είναι η πρώτη φορά, τόσο κοντά στα γεγονότα του Crocus City Hall, που η Ρωσία ανοίγει τα χαρτιά της τόσο πολύ στα ζητήματα του πολέμου με την Ουκρανία. Ασχέτως αν η Ρωσία θεωρεί ή όχι την Ουκρανία συνένοχη στην επίθεση στον συναυλιακό χώρο, η επίθεση της Μόσχας θα συνεχιστεί και για πρώτη φορά έθεσε ανοιχτά αυτό που όλοι υποψιάζονταν: Πως η Ρωσία δεν σχεδιάζει την κατάληψη ολόκληρης της Ουκρανίας, αλλά την μόνιμη προσάρτηση και προστασία του Ντόνετσκ, της Χερσώνας, του Λουχάνσκ και της Ζαπορίζια. Μαζί και της Κριμαίας.

Αυτό προϋποθέτει την δημιουργία «νεκρών ζωνών» των χιλιομέτρων για τα οποία η Ρωσία θα κρίνει πως δεν απειλείται από βολές πυροβολικού ή βαλλιστικά όπλα του ουκρανικού στρατού. Αυτός είναι και ο λόγος που επανέρχεται η Ρωσία στην «μείωση των στρατιωτικών ικανοτήτων του Κιέβου». Σε κάθε περίπτωση ο ουκρανικός στρατός βρίσκονταν υπό τεράστια πίεση πριν ακόμα το τρομοκρατικό χτύπημα και είναι βέβαιο πως οι Ρώσοι θα χτυπήσουν με τεράστια σφοδρότητα την Ουκρανία, ειδικά όσοι την θεωρούν συνένοχη στην τρομοκρατική επίθεση.

Το πιο πιθανό είναι η Ρωσία να μην επιχειρήσει εισβολή στο Κίεβο. Αλλά να δώσει «αέρα» πολλών δεκάδων χιλιομέτρων από τις προσαρτημένες επαρχίες οι οποίες δεν αναγνωρίζονται από τη διεθνή κοινότητα. Μειώνοντας ταυτόχρονα τις στρατιωτικές δυνατότητες του Κιέβου.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024