
Μακελειό στη Μόσχα: «ΗΠΑ, Βρετανία και Ουκρανία βρίσκονται πίσω από τo μακελειό» λέει η FSB
Ο επικεφαλής της FSB Μπόρτνικοφ λέει πως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ουκρανία βρίσκονται πίσω από την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα.
Ο διευθυντής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ουκρανία βρίσκονται πίσω από την επίθεση σε αίθουσα συναυλιών της Μόσχας που στοίχισε τη ζωή, την Παρασκευή, σε τουλάχιστον 139 ανθρώπους, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
«Πιστεύουμε ότι η ενέργεια προετοιμάσθηκε ταυτόχρονα από τους ίδιους τους ριζοσπαστικούς ισλαμιστές και, εννοείται, διευκολύνθηκε από τις δυτικές ειδικές υπηρεσίες, και ότι οι ίδιες οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες εμπλέκονται άμεσα», δήλωσε ο Μπόρτνικοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.
Ο επικεφαλής της FSB Μπόρτνικοφ λέει πως οι δράστες θα τύγχαναν υποδοχής «ηρώων» στην Ουκρανία και πως ο αριθμός των συλληφθέντων συνεργών θα αυξηθεί
Η Ουκρανία έχει αρνηθεί τις ρωσικές κατηγορίες ότι είναι αναμιγμένη στην επίθεση, για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Δυτικές χώρες έχουν δηλώσει πως οι υπηρεσίες πληροφοριών τους αναφέρουν ότι ευθύνεται η οργάνωση ISIS-K, αφγανικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Μπόρτνικοφ δήλωσε επίσης ότι ο αριθμός των συνεργών στην επίθεση της Παρασκευής θα αυξηθεί πέραν των 11 προσώπων που κρατούνται αυτή τη στιγμή, σύμφωνα πάντα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ο ίδιος υποστήριξε ακόμα πως οι ύποπτοι λογάριαζαν να μεταβούν στην Ουκρανία και πως «επρόκειτο να τους υποδεχθούν εκεί σαν ήρωες». «Αυτός που παρήγγειλε την επίθεση δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί», πρόσθεσε ωστόσο ο επικεφαλής της FSB.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας – Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό και στα δύο ρεύματα
- «Κοκουσόμπι», ακραία ζέστη πλήττει την Ιαπωνία – Ένας νεκρός, ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία
- Φοιτητική στέγη: Ξέφρενες αυξήσεις – Πού φτάνουν τα ενοίκια [πίνακες]
- Όταν ακόμη και ο Μέσι δεν μένει στο απυρόβλητο…
- Τραγωδία στο Μάτι: Εκδηλώσεις μνήμης για τα οκτώ χρόνια από τη φονική πυρκαγιά
- Ο Τραμπ επιδιώκει να αλλάξει τον χάρτη της Μέσης Ανατολής – Συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για τα πυρηνικά




