Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ για διεθνείς παρατηρητές: H υπεξαίρεση των προσωπικών δεδομένων θέτει ζήτημα διαβλητότητας των εκλογών

ΣΥΡΙΖΑ για διεθνείς παρατηρητές: H υπεξαίρεση των προσωπικών δεδομένων θέτει ζήτημα διαβλητότητας των εκλογών

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι «ζήσαμε ένα σκάνδαλο υποκλοπών από την ΕΥΠ και μέσω παράνομων λογισμικών παρακολούθησης, το οποίο ήταν αρκετό για να ''ρίξει'' τρεις κυβερνήσεις και όχι μόνο μία».

Απαντήσεις στην κριτική που δέχεται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές με την παρουσία διεθνών παρατηρητών δίνουν στελέχη του κόμματος και βασικό επιχείρημα είναι το ίδιο συμβαίνει παγίως σε όλες τις χώρες που ανήκουν στον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη).

«Επομένως δεν μιλάμε για πρωτάκουστη πρακτική για τα ελληνικά δεδομένα», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι «ο λόγος που ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, η συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενίσχυση της παρατήρησης στις εκλογές, έχει να κάνει με τους ίδιους τους λόγους για τους οποίους ζητήθηκε άμεσα η παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η προσφυγή σε βουλευτικές εκλογές».

Και στη συνέχεια εξηγούν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ: Για τη δράση ενός αυτοαποκαλούμενου επιτελικού κράτους που λειτουργεί ως παρακράτος σε βάρος της λειτουργίας των θεσμών και των ατομικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών.

«Αντιμετωπίζουμε μια κυβέρνηση με συγκεκριμένο ιστορικό θεσμικών και δημοκρατικών ατοπημάτων» τονίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Γίνονται ήδη εκλογές στην Ελλάδα με παρουσία διεθνών παρατηρητών, αλλά στις τελευταίες εκλογές (Μάιο ’23) έχουν γίνει και συγκεκριμένες συστάσεις από τον Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR)», τονίζουν και προσθέτουν ότι το ODIHR είναι ο θεσμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

«Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι»

Στην συνέχεια τονίζουν οι ίδιες πηγές ότι αντιμετωπίζουμε μια κυβέρνηση με συγκεκριμένο ιστορικό θεσμικών και δημοκρατικών ατοπημάτων: Η αλλοίωση των ηχητικών ντοκουμέντων για το έγκλημα των Τεμπών, με τρόπο που ενισχύει το κυβερνητικό αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους, και σκοπό, μεταξύ άλλων, να επιδράσει ανάλογα στις έρευνες και τα συμπεράσματα της Δικαιοσύνης, είναι «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

«Κυβερνητικοί παράγοντες που συνδέονται με το πρωθυπουργικό γραφείο ελέγχονται για το μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας των Τεμπών, ενάντια στις ανάγκες απρόσκοπτης διερεύνησης του τόπου της τραγωδίας», υπογραμμίζουν και προσθέτουν «μέσα στον Μάρτιο ομολογήθηκε η υπεξαίρεση των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων ομογενών που διατηρούσε το υπουργείο Εσωτερικών, από το κόμμα της ΝΔ. Ένα ακόμη σκάνδαλο που θέτει άμεσα ζήτημα διαβλητότητας των εκλογών».

Οι ίδιες πηγές καταλήγουν στο εξής: Προηγουμένως, ζήσαμε ένα σκάνδαλο υποκλοπών από την ΕΥΠ και μέσω παράνομων λογισμικών παρακολούθησης, το οποίο ήταν αρκετό για να «ρίξει» τρεις κυβερνήσεις και όχι μόνο μία.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024