Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όποιος περιμένει νέο περίπατο να το ξεχάσει

Όποιος περιμένει νέο περίπατο να το ξεχάσει

Η νίκη που όλοι θέλουμε τόσο πολύ δεν είναι… αυτονόητη και για να επιτευχθεί ο στόχος θα χρειαστεί και σωστό πλάνο και μεγάλη προσπάθεια από την Εθνική μας ομάδα.

Η Εθνική μας ομάδα καλείται να κάνει την Τρίτη το τελευταίο βήμα για πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την Γεωργία.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια των τελευταίων χρόνων καθώς από το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα εξαρτάται η επιστροφή της Εθνικής μας σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Το παιχνίδι είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό και είναι παράλληλα πολύ δύσκολο, καθώς απέναντι μας θα βρεθεί μια ομάδα αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα.

Σ’ ένα γήπεδο γεμάτο οπαδούς της και με την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται να χαρακτηρίζεται μοναδική από τον Τύπο της Γεωργίας.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να βάλουν καλά στο μυαλό τους οι διεθνείς μας είναι ότι έχουν μπροστά τους δύσκολη αποστολή. Όχι μόνο λόγω των συνθηκών που περιγράψαμε αλλά κι επειδή η Γεωργία έχει παίκτες που μπορούν να μας κάνουν τη ζημιά.

Ποιο είναι πρώτα απ’ όλα το βασικό ζητούμενο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με την Γεωργία; Μα φυσικά να πατήσουν delete ο Πογέτ και οι διεθνείς στο ματς με το Καζακστάν.

Ο στόχος επετεύχθη, πετύχαμε μια εύκολη νίκη «καθαρίζοντας» από το πρώτο ημίχρονο αλλά μέχρις εκεί. Το αυριανό ματς στη Γεωργία δεν θα έχει καμιά σχέση με αυτό απέναντι στο Καζακστάν.

Δεν μπορούν να «μπουν στη ζυγαριά» αυτά τα δύο παιχνίδια και το μεγαλύτερο λάθος που μπορούν να κάνουν οι διεθνείς μας, είναι να πιστέψουν πως έχοντας την «ταμπελίτσα» το φαβορί έχουν… καθαρίσει και με την πρόκριση.

Ο τελικός με τη Γεωργία είναι δύσκολος και το παιχνίδι χρειάζεται τον μέγιστο βαθμό συγκέντρωσης από τους παίκτες αλλά και από τον προπονητή, καθώς εδώ που έχει φτάσει η Εθνική όλοι περιμένουν ως… αυτονόητη εξέλιξη τη νίκη – πρόκριση επί των Γεωργιανών.

Αυτή η νίκη λοιπόν που όλοι θέλουμε τόσο πολύ δεν είναι… αυτονόητη και για να επιτευχθεί ο στόχος θα χρειαστεί και σωστό πλάνο και μεγάλη προσπάθεια από την Εθνική μας ομάδα.

Έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν την Γεωργία αλλά αυτό το μεγάλο παιχνίδι δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με εκείνα του παρελθόντος. Τώρα μιλάμε για μια «μάχη» στην οποία κρίνεται εισιτήριο για τα τελικά του Euro κι αυτό από μόνο του μεγαλώνει τον βαθμό δυσκολίας για την Εθνική μας ομάδα.

Οι Γεωργιανοί ξέρουν πολύ καλά ότι έχουν μπροστά τους τη δυνατότητα να διεκδικήσουν κάτι που μέχρι πριν από λίγο καιρό έμοιαζε με όνειρο και είναι προφανές ότι θα δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν για να βγάλουν νοκ άουτ την Εθνική μας.

Επαναλαμβάνουμε ο αγώνας αυτός κρύβει πολλές «παγίδες» και δεν είναι εύκολος, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται και η σωστή νοοτροπία για να πάρουμε αυτό που τόσο πολύ θέλουμε.

Ας ξεχάσουμε λοιπόν τους πανηγυρισμούς με το Καζακστάν και ας έχουμε το νου μας μόνο στη Γεωργία. Και αν το προηγούμενο ματς της Εθνικής εξελίχθηκε σε περίπατο καλό θα είναι να παραταχθούμε στη Γεωργία περιμένοντας ένα από τα πιο δύσκολα ματς των τελευταίων χρόνων.

Η εθνική μπορεί και πρέπει να τα καταφέρει, εξασφαλίζοντας μια θέση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Για να το πετύχει όμως θα χρειαστεί να δώσει μια μεγάλη «μάχη» στην Γεωργία.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024