Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το μοναδικό παιχνίδι της Εθνικής που κρίθηκε στα πέναλτι (vid+pics)

Το μοναδικό παιχνίδι της Εθνικής που κρίθηκε στα πέναλτι (vid+pics)

Η Εθνική προετοιμάζεται για τη μάχη με την Γεωργία, που θα κρίνει την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 – Ένα ματς που είναι πιθανό να οδηγηθεί ακόμα και στα πέναλτι.

Η Εθνική ομάδα πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε του Καζακστάν στη Νέα Φιλαδέλφεια με 5-0 και προκρίθηκε στον τελικό των πλέι οφ του Nations League, όπου θα αντιμετωπίσει την Γεωργία με έπαθλο την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024.

Η γαλανόλευκη προετοιμάζεται για την κρίσιμη αναμέτρηση στην Τιφλίδα, όπου θα κληθεί να αγωνιστεί απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα, αλλά και σε μια «καυτή» ατμόσφαιρα, καθώς όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία της Γεωργίας, το παιχνίδι θα είναι sold out. Ένα σκληρό παιχνίδι, το οποίο αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Είναι μάλιστα πιθανό να δούμε ακόμα και πέναλτι.

Εάν συμβεί αυτό, θα είναι το δεύτερο ματς στην ιστορία της Εθνικής που θα κριθεί αγώνας της στη «ρώσικη ρουλέτα».

Η πρώτη φορά και η μοναδική ως τώρα ήταν το καλοκαίρι του 2014 κόντρα στην Κόστα Ρίκα για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία. Η Κόστα Ρίκα προηγήθηκε στο 52’ με τον Ρουίς, αλλά η γαλανόλευκη ισοφάρισε στο 90+1’ με τον Παπασταθόπουλο και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί η γαλανόλευκη είχε μεγάλη ευκαιρία στο 121’ με τον Μήτρογλου, αλλά ο σπουδαίος Κέιλορ Νάβας με μια εντυπωσιακή απόκρουση του είπε «όχι» και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί οι Κοσταρικανοί αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι, με τον Κέιλορ Νάβας να αποκρούει το 4ο πέναλτι της Εθνικής, το οποίο εκτέλεσε ο Φάνης Γκέκας.

Ο Ελληνας επιθετικός σούταρε με δύναμη, αλλά ο τερματοφύλακας της Κόστα Ρίκα έπεσε και απέκρουσε εντυπωσιακά με το αντίθετο χέρι. Στη συνέχεια ο Ουμάνια ευστόχησε στο αντίστοιχο πέναλτι και η Κόστα Ρίκα πέρασε στους «8», όπου αντιμετώπισε την Ολλανδία (σ.σ αποκλείστηκε στα πέναλτι).

Πριν τον Γκέκα είχαν ευστοχήσει οι Μήτρογλου, Χριστοδουλόπουλος και Χολέβας, ενώ η Εθνική δεν εκτέλεσε πέμπτο πέναλτι, καθώς οι Κοσταρικανοί σκόραραν και στα πέντε που εκτέλεσαν. Μπόρχες, Ρουίς, Γκονσάλες και Κάμπελ είχαν ευστοχήσει πριν τον Ουμάνια. Όσον αφορά στον τερματοφύλακα της Εθνικής σε εκείνο το ματς, ήταν ο Ορέστης Καρνέζης, ο οποίος, όμως, δεν κατάφερε να αποκρούσει κάποιο από τα πέναλτι των Κοσταρικανών.

Δείτε το βίντεο με τα highlights του παιχνιδιού:

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Κόστα Ρίκα (Χόρχε Λουίς Πίντο): Νάβας, Γκαμπόα (76′ Ακόστα), Ντουάρτε, Γκονζάλες, Ουμάνια, Ντίαζ, Τεχέντα (66΄Κουμπέρο), Μπόργκες, Ρουίζ, Μπολάνος (83′ Μπρένες), Κάμπελ.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης (78′ Κατσουράνης), Καραγκούνης, Σάμαρης (58′ Μήτρογλου), Σαλπιγγίδης (69΄Γκέκας), Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

Sports in

Ο Κλοπ μίλησε για το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα!

Τι είπε ο Γιούργκεν Κλοπ για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024