Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τοξικό το πολιτικό κλίμα: Προβοκάτσιες, παρακράτος και υπονομευτές της λαϊκής βούλησης στη ρητορική

Τοξικό το πολιτικό κλίμα: Προβοκάτσιες, παρακράτος και υπονομευτές της λαϊκής βούλησης στη ρητορική

Σκληρό ροκ από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση που ανεβάζουν τα ντεσιμπέλ όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωκάλπες.

Με βαρύτατους ισχυρισμούς κορυφώνεται η πολιτική κόντρα της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, δυόμιση μήνες πριν τις ευρωεκλογές. Το κλίμα αποκτά χαρακτηριστικά τοξικότητας και οδηγεί σε μετωπική σύγκρουση.

Στη μια πλευρά του ρινγκ το Μαξίμου βρίσκεται συνεχώς υπό πίεση από την οσμή σκανδάλων και τη δυσαρέσκεια των πολιτών όπως αυτή εκφράζεται από τις δημοσκοπήσεις. Στην άλλη το κόμμα της Κουμουνδούρου έχει μεν απαλλαγεί από την εσωστρέφεια των τελευταίων μηνών όμως δεν καταφέρνει να καρπωθεί την κυβερνητική φθορά κοιτάζοντας από απόσταση (δημοσκοπικά) πολλών μονάδων τη «γαλάζια» παράταξη.

Υπό πίεση η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η τραγωδία των Τεμπών αλλά και το «email gate» που ήρθε να προστεθεί στο ήδη βαρύ κλίμα για την κυβέρνηση -κυρίως εξαιτίας της ακρίβειας- ανάγκασε το Μαξίμου και την Πειραιώς να αυξήσουν τα ντεσιμπέλ ξεπερνώντας κάποιες φορές τα όρια.

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί επεισόδια εν όψει της 25ης Μαρτίου

Η πρώτη τροχιοδεικτική βολή της Νέας Δημοκρατίας ήρθε ενόψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου και την ευθεία στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση επεισοδίων.

«Ο μηχανισμός των υπογείων της Κουμουνδούρου υποκινεί με κάθε τρόπο σε επεισόδια εν όψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου. Είναι ξεκάθαρο και συνάμα θλιβερό, ότι το μόνο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χυδαία εργαλειοποίηση του δυστυχήματος των Τεμπών. Παίζουν τα ρέστα τους στην δημιουργία νέων ‘’αγανακτισμένων’’ και μπαχαλοποίησης», αναφέρει το κόμμα της Πειραιώς, πριν τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου.

Σηκώνει το γάντι η Κουμουνδούρου

Να καταθέσει άμεσα στη δικαιοσύνη τα στοιχεία που επικαλείται, αλλιώς να επιληφθεί εισαγγελέας για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τα επεισόδια στις παρελάσεις, καλεί τη Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπό το κράτος πανικού η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πέταξε το προσωπείο της δήθεν προοδευτικής κεντροδεξιάς και επέστρεψε στις παλιές και αλησμόνητες συνταγές του δεξιού παρακράτους: λάσπη και συκοφαντία κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δήθεν υποκίνηση επεισοδίων στις εθνικές παρελάσεις…» αναφέρει το κόμμα της Κουμουνδούρου σε έναν αγώνα πινγκ – πονγκ ιδιαίτερης έντασης που θα κορυφωθεί τις επόμενες μέρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το «ψηφιακό θαύμα» του Μητσοτάκη

Με πολλά μέτωπα ανοιχτά και τη Νέα Δημοκρατία υπό έλεγχο για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων προς όφελος της ευρωβουλεύτριας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε την μπάλα στο γήπεδό του και με νέο βίντεο ψέγει το ψηφιακό κράτος της κυβέρνησης που αποτελούσε και αποτελεί πολιτική προμετωπίδα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Στην πολυκατοικία της Νέας Δημοκρατίας δουλεύουν υπερωρίες για το «ψηφιακό θαύμα» του Μητσοτάκη. Κάθε όροφος φιλοξενεί κι ένα μεγάλο σκάνδαλο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην περιγραφή του βίντεο που δημοσίευσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διερωτάται κατά πόσο είναι «ψηφιακό κράτος ή παρακράτος», τονίζοντας το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού προς όφελος της ευρωβουλεύτριας της Ν.Δ. Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, του σκανδάλου των υποκλοπών, της κυβερνοεπίθεσης στα ΕΛΤΑ και άλλα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Οι «επτά αλήθειες» της κυβέρνησης  για το δυστύχημα των Τεμπών

Και ενώ στην Κουμουνδούρου φτιάχνουν βίντεο για το «email gate» στο Μαξίμου γράφουν άρθρα για το δυστύχημα των Τεμπών λέγοντας τη δικιά τους «αλήθεια». Ο Παύλος Μαρινάκης απαριθμεί τις «επτά αλήθειες για το δυστύχημα των Τεμπών» αρνούμενος πως υπάρχει «συγκάλυψη», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την περίφημη σύμβαση 717, υπερασπιζόμενος τον Κώστα Αχ. Καραμανλή και αφήνοντας αιχμές για την ευρωπαία εισαγγελέα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσδιορίζει τις εξής αλήθειες στο άρθρο (iefimerida.gr)  του: «Αλήθεια πρώτη – Ευθύνες», «Αλήθεια δεύτερη – Δικαιοσύνη», «Αλήθεια τρίτη – «Συγκάλυψη»», «Αλήθεια τέταρτη: Αιτιώδης συνάφεια με ανθρωποκτονία», «Αλήθεια πέμπτη: Νόμος περί ευθύνης υπουργών», «Αλήθεια έκτη: Ευρωπαία εισαγγελέας», και «Αλήθεια έβδομη: Το χρέος και η υπόσχεση».

Αρκετή δουλειά τις τελευταίες ώρες για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Λασπολόγοι, πολιτικάντηδες, κουκουλοφόροι»

Σε μια μέρα με πυκνές εξελίξεις ο Παύλος Μαρινάκης χρειάστηκε να παρέμβει και για δημοσίευμα του κυριακάτικου Τύπου. Ο Παύλος Μαρινάκης, με μια οργισμένη ανακοίνωση, εξαπολύει επίθεση στα «γνωστά αδίστακτα ‘’πιστόλια’’» που «φτάνουν στο ακραία χυδαίο και συκοφαντικό ‘’αφήγημα’’ αμφισβήτησης ακόμη και των αποτελεσμάτων των εκλογών» και σε αυστηρό τόνο υποστηρίζει: «Δεν θα αφήσουμε ούτε σπιθαμή σε επαγγελματίες λασπολόγους, πολιτικάντηδες, ανώνυμους ‘’κουκουλοφόρους’’ του διαδικτύου, να αμφισβητήσουν την λαϊκή βούληση».

Ο κ. Μαρινάκης σημειώνει ταυτόχρονα ότι «πιθανόν το κάνουν προεξοφλώντας αυτό που έρχεται, μια νέα εκλογική ήττα δηλαδή», τονίζει ότι «δεν διστάζουν να επιχειρήσουν να αμαυρώσουν ακόμη και αυτή καθαυτή την πεμπτουσία της Δημοκρατίας» και καταλήγει: «Δεν θα αφήσουμε (…) να αμφισβητήσουν την λαϊκή βούληση».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024