Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τύρναβος: Σε κοντέινερ παραμένουν 60 οικογένειες, τρία χρόνια μετά τον σεισμό

Τύρναβος: Σε κοντέινερ παραμένουν 60 οικογένειες, τρία χρόνια μετά τον σεισμό

Οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι και ζητούν απαντήσεις από την κυβέρνηση

Σε κοντέινερ παραμένουν 60 οικογένειες, τρία χρόνια μετά τον σεισμό στον Τύρναβο, που ανάγκασε τους κατοίκους στο Δαμάσι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι δεν φαντάζονταν ότι οι οικίσκοι που στήθηκαν το 2021 θα γίνονταν τελικά το νέο τους… χωριό

Οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι και ζητούν απαντήσεις από την κυβέρνηση, ενώ όπως λένε δεν φαντάζονταν ότι τα προσωρινά κοντέινερ που στήθηκαν μετά τον σεισμό για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες θα γίνονταν το νέο τους χωριό.

Έχουν λάβει κάποια αποζημίωση, συγκεκριμένα 14.000 ευρώ οι οικογένειες των οποίων τα σπίτια κρίθηκαν κόκκινα και 8.000 ευρώ για τα κίτρινα σπίτια, όμως δεν έχουν δοθεί οι άδειες και ακόμα και αυτά τα λίγα χρήματα δεν μπορούν οι άνθρωποι να τα αξιοποιήσουν.

Όπως είπε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» του MEGA η φιλόλογος και κάτοικος Δαμασίου, Βέρα Μπακαΐμη, μιλώντας για τον αγώνα των κατοίκων και όσα βιώνουν από το 2021 που αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν, «οι συνθήκες διαβίωσης στα κοντέινερ είναι πάρα πολύ άσχημες» ειδικά για τις οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά και ηλικιωμένους.

«Το μόνο που μας λένε είναι ότι αργεί λόγω των πλημμυρών» λέει στη συνέχεια η κ. Βέρα Μπακαΐμη για τις καθυστερήσεις στις άδειες.

«Το θέμα όμως είναι πως πρέπει να αποκατασταθεί και το δικό μας πρόβλημα αλλά και με όλη την κατάσταση. Η επιτροπή σεισμών έχουν ζητήσει να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Μας έχει δοθεί η πρώτη αρωγή μόνο. Πρέπει να γίνει έλεγχος και μετά να βγει η άδεια για να συνεχίσουν οι επισκευές για τα σπίτια» προσθέτει για να συμπληρώσει καταλήγοντας:

«Νομίζουμε πως είμαστε ξεχασμένοι. Ζούμε 60 οικογένειες στα κοντέινερ».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024