Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας: Μόλις 75 από τους 3000 φακέλους έχουν εγκριθεί

Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας: Μόλις 75 από τους 3000 φακέλους έχουν εγκριθεί

Επιστολή Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου για την απαλλαγή από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ και την επαναφορά του επιδόματος ενοικίου.

Eπιστολή στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, η οποία κοινοποιείται στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητώντας την απαλλαγή από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ και τη φετινή χρονιά καθώς και την επαναφορά του επιδόματος ενοικίου που αφορά όλους τους σεισμόπληκτους και ιδιαίτερα όσους συνεχίζουν να ζουν σε κόκκινα και κίτρινα κτίρια με κίνδυνο της ζωής τους.

Τι αναφέρει η επιστολή

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου:

«Σε πλήρη αδράνεια βρίσκεται ως σήμερα η αποκατάσταση των σεισμόπληκτων κτιρίων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας. Μέχρι σήμερα μιλάμε για την χορήγηση ελάχιστων αδειών ανοικοδόμησης, με αποτέλεσμα η αποκατάσταση των πληγέντων κτιρίων να έχει «βαλτώσει» και η συγκεκριμένη διαδικασία, φαίνεται ότι θα κρατήσει χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό πως – όπως αναφέρει ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα»- από το σύνολο των 3000 κατατεθειμένων φακέλων έχουν εγκριθεί μόλις 75, αποτυπώνοντας με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, τη βραδυπορία της αποκατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητάμε την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των σεισμόπληκτων δημοτών για την απαλλαγή από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ και τη φετινή χρονιά, καθώς δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να ζητά ΕΝΦΙΑ για κατεστραμμένα κτίρια τα οποία κατά βάση με δική της υπαιτιότητα δεν έχουν αποκατασταθεί. Παράλληλα ζητάμε μέχρι την αποκατάσταση τους, την καταβολή της τελευταίας δόσης της κρατικής συνδρομής στους σεισμόπληκτους.

Είναι τουλάχιστον αδιανόητο δημότες, οι οποίοι χωρίς δική τους ευθύνη και υπαιτιότητα που, είτε ζουν ως σήμερα σε οικίσκους, είτε συμβιώνουν με συγγενικά τους πρόσωπα, είτε είναι αναγκασμένοι να ενοικιάζουν σπίτια χωρίς να έχουν πάρει καμία επιδότηση ενοικίου, να καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για κατοικίες τις οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν και για καταστήματα που εκ των πραγμάτων έχουν χαρακτηριστεί από την Πολιτεία, ως ακατάλληλα και επικίνδυνα προς χρήση.

Παράλληλα θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή για την ύπαρξη – εξαιτίας αυτής της διαμορφωθείσας κατάστασης – μεγάλων δημοσιονομικών απωλειών, αφού η καθυστέρηση αδειοδότησης προκαλεί την ανάγκη συνέχισης λειτουργίας των οικισμών προσωρινής διαβίωσης αλλά και της καταβολής επιδόματος ενοικίου.

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε την άμεση λήψη μέτρων στην κατεύθυνση της ουσιαστικής στήριξης των σεισμόπληκτων πολιτών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και την επαναφορά του επιδόματος ενοικίου που αφορά όλους τους σεισμόπληκτους και ιδιαίτερα όσους συνεχίζουν να ζουν σε κόκκινα και κίτρινα κτίρια με κίνδυνο της ζωής τους».

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024