Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κήπος με τουλίπες στον κόσμο - Γίνεται 75 ετών

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κήπος με τουλίπες στον κόσμο – Γίνεται 75 ετών

Αποτελεί ένα δημοφιλές αξιοθέατο στη χώρα, με 1,4 εκατομμύρια επισκέπτες τον περασμένο χρόνο.

Ο Κήπος της Ευρώπης (Κέκενχοφ) είναι ένας από τους μεγαλύτερους κήπους λουλουδιών στον κόσμο, που βρίσκεται στην Ολλανδία. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα, το πάρκο καλύπτει έκταση 32 εκταρίων και περίπου 7 εκατομμύρια βολβοί λουλουδιών φυτεύονται στους κήπους ετησίως. Το Κέκενχοφ είναι ευρέως γνωστό για τις τουλίπες του, διαθέτει επίσης πολλά άλλα λουλούδια, όπως υάκινθους, ορχιδέες, νάρκισσους, κρίνα, τριαντάφυλλα, γαρίφαλα και ίριδες.

Αν και οι εγκαταστάσεις του είναι ανοιχτές όλο το χρόνο για ιδιωτικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, το Κέκενχοφ είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό για μια παγκοσμίως γνωστή επίδειξη τουλίπας 8 εβδομάδων από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Μαΐου, ενώ η εποχή αιχμής είναι κοντά στα μέσα Απριλίου, ανάλογα με τον καιρό της καλλιεργητικής περιόδου, που ποικίλλει κάθε χρόνο.

Το 2019, 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι επισκέφτηκαν το Κέκενχοφ, πλήθος που ισοδυναμεί με 26.000 επισκέπτες την ημέρα. Συγκριτικά, το Ρέικσμουζέουμ δέχεται κατά μέσο όρο 8.000 επισκέπτες την ημέρα.

Φέτος γίνεται 75 ετών

Ο Κήπος της Ευρώπης άνοιξε τις πύλες του για την 75η επέτειο από την ίδρυσή του. «Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι και είμαι τόσο ενθουσιασμένη που παρίσταμαι στα 75α γενέθλια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ροσέλ Μπράεβερ, ηλικίας 41 ετών. Από την πλευρά της, η Νίσα Κασίλιγια-Ραβίντραμ, μια Ινδή τουρίστρια ηλικίας 37 ετών, δήλωσε εντούτοις πως «είναι λίγο απογοητευμένη», διότι πολλές τουλίπες δεν είχαν πλήρως ανθίσει.

Ο κήπος θα παραμείνει ανοιχτός έως τη 12η Μαΐου.

Κήποι

Κάθε φθινόπωρο, 40 κηπουροί φυτεύουν τα 7 εκατομμύρια βολβούς, που δωρίζονται στο πάρκο από περισσότερους από 100 καλλιεργητές. Η φύτευση ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου και συνήθως ολοκληρώνεται έως τις 5 Δεκεμβρίου, γύρω από το Sinterklaas. Τα παρτέρια είναι συγχρονισμένα με τις διάφορες ανθοφορίες για να διασφαλιστεί η άνθιση καθ ‘όλη τη διάρκεια του ανοίγματος των 8 εβδομάδων του πάρκου. Για να διασφαλιστεί η συνεχής άνθιση, τοποθετούνται τρεις βολβοί σε κάθε θέση. Ο ρηχός βολβός θα ανθίσει πρώτα για τρεις εβδομάδες, ακολουθούμενος από τους επόμενους.

Εκτός από τους κήπους με τουλίπες, το Κέκενχοφ διαθέτει μια ποικιλία από άλλους κήπους. Ο αγγλικός κήπος με τοπία διαθέτει μονοπάτια με στροφές και εκπληκτική θέα. Η περιτοιχισμένη περιοχή των ιστορικών χαρακτηριστικών αρχειακών ποικιλιών. Στον «Nature Garden» οι θάμνοι και τα πολυετή φυτά συνδυάζονται με βολβώδη φυτά . Ο «Japanese Country Garden» είναι ένας μη παραδοσιακός κήπος σε φυσικό περιβάλλον. Τέσσερα περίπτερα διαθέτουν περιστρεφόμενες οθόνες και εκθέματα λουλουδιών.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024