Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Πιέζει τη ΝΔ μέσω Καραμανλή η αντιπολίτευση - «Οι ευθύνες του πέφτουν πάνω στον Μητσοτάκη»

Τέμπη: Πιέζει τη ΝΔ μέσω Καραμανλή η αντιπολίτευση – «Οι ευθύνες του πέφτουν πάνω στον Μητσοτάκη»

Η αντιπολίτευση αναδεικνύει τους λόγους που εκτιμά ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής πρέπει να αποποιηθεί την ασυλία του για την τραγωδία στα Τέμπη. Τι λένε στο MEGA Γκιουλέκας, Γιαννούλης και Γερουλάνος

Ισχυρές πιέσεις δέχεται η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την αντιπολίτευση για τη διαχείριση και τις ευθύνες του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών, με τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή να βρίσκεται στο προσκήνιο μετά το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής και στη συζήτηση στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, το πρωί της Πέμπτης αιτήθηκε με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής για το πρόσωπό του, ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος του, γεγονός που έστρεψε το βλέμμα στο εάν οι προθέσεις του Κώστα Αχ. Καραμανλή είναι παρόμοιες.

«Η αντίδραση του Καραμανλή ήταν μετά από πίεση το ίδιο βράδυ»

Μιλώντας στο MEGA ο τομεάρχης Ανάπτυξης και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χρήστος Γιαννούλης υπογράμμισε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία έχει απορρίψει δύο φορές προτάσεις προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη, τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. «Η πολιτική συμπεριφορά της πλειοψηφίας ξεπερνά κάθε προηγούμενο», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υποστήριξε πως «ο κ. Σπίρτζης έκανε την κίνηση αυτή για να δείξει πως οι βουλευτές σε τόσο σοβαρά θέματα, δεν μπορούν να κρίνουν βουλευτές γιατί βλέπουμε τα αποτελέσματα. Το άρθρο 85 του Συντάγματος προβλέπει πως το να κριθείς από φυσικούς δικαστές και βουλευτές με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, μια προσομοίωση αυτού που θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η ανάκριση για να πάμε σε διώξεις και αυτά. Είναι ένα δεύτερο στάδιο που θα βρεθεί αντιμέτωπος ο κ. Καραμανλής».

Όσον αφορά τον Κώστα Αχ. Καραμανλή ο Χρήστος Γιαννούλης αναρωτήθηκε «πώς μπορεί να ζήσει ως άνθρωπος ο κ. Καραμανλής με το στίγμα ότι δεν έκανε ό,τι μπορούσε ακόμα και αν δεν έχει την παραμικρή ενοχή ότι είναι αθώος; Είναι σαφές το τι προβλέπει το Σύνταγμα».

Γερουλάνος: Η ευθύνη της συγκάλυψης είναι ευθύνη του πρωθυπουργού

Ο βουλευτής Α’ Αθήνών με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος επισήμανε στο MEGA ότι «η πραγματικότητα είναι μία. Έχει περάσει ένας χρόνος και κάτι, τώρα θυμήθηκαν στη ΝΔ, να πιέσουν τον Καραμανλή;».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τόσο καιρό δεν έκανε τα πάντα η ΝΔ για να τον βγάλει στο απυρόβλητο και να κρυφτούν οι ευθύνες του. Οι ευθύνες του Καραμανλή πέφτουν πάνω στον Μητσοτάκη. Η αντίδραση του Καραμανλή ήταν μετά από πίεση το ίδιο βράδυ».

Μιλώντας για την ένταξη του Κώστα Αχ. Καραμανλή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις περασμένες εκλογές ο Παύλος Γερουλάνος είπε πως «από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης τον ξαναβάζει στο ψηφοδέλτιο είναι επιχείρηση συγκάλυψης. Δεν θα έπρεπε ποτέ να είναι στα ψηφοδέλτια. Η ευθύνη της συγκάλυψης είναι ευθύνη του πρωθυπουργού».

Ο κ. Γερουλάνος επεσήμανε με τη σειρά του πως, «η πραγματικότητα είναι μία. έχει περάσει ένας χρόνος και κάτι, τώρα θυμήθηκαν στη ΝΔ, να πιέσουν τον Καραμανλή; Τόσο καιρό δεν έκανε τα πάντα η ΝΔ για να τον βγάλει στο απυρόβλητο και να κρυφτούν οι ευθύνες του. Οι ευθύνες του Καραμανλή πέφτουν πάνω στον Μητσοτάκη. Η αντίδραση του Καραμανλή ήταν μετά από «πίεση» το ίδιο βράδυ. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης τον ξαναβάζει στο ψηφοδέλτιο είναι επιχείρηση συγκάλυψης. Δεν θα έπρεπε ποτέ να είναι στα ψηφοδέλτια. Η ευθύνη της συγκάλυψης είναι ευθύνη του πρωθυπουργού».

Γκιουλέκας: Θα ζητήσει ο Κώστας Αχ. Καραμανλής την άρση της ασυλίας του αν τεθεί θέμα άρσης ασυλίας στη Βουλή

Από την πλευρά του ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας υποστήριξε στο MEGA ότι αν τεθεί θέμα άρσης ασυλίας του Κώστα Αχ. Καραμανλή στη Βουλή είναι βέβαιος ότι ο ίδιος θα ζητήσει την άρση της.

«Υπάρχει ένα θέμα με την εθνική τραγωδία και με ρους χειρισμούς που αναφέρει η αντιπολίτευση. Είναι ένα διαρκές πένθος. Αναφορικά με τους πολιτικούς χειρισμούς, αν τεθεί τέτοιο θέμα άρσης ασυλίας στη Βουλή είμαι βέβαιος –αν και δεν έχω μιλήσει με τον κ. Καραμανλή– πως θα ζητήσει ο ίδιος την άρση της ασυλίας του», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «είναι άλλο πράγμα εθνική τραγωδία και η ανάγκη διερεύνησης και άλλο πράγμα να βλέπουμε κάποια κόμματα να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ακόμη και τον πόνο των θυμάτων και αυτή την κατάσταση για μικροκομματικά οφέλη. Η δικαιοσύνη ερευνά αυτή τη στιγμή και στη Βουλή κάνουμε συζητήσεις. Η έρευνα συνεχίζεται και σε κάθε περίπτωση υπάρχουν διαδικασίες. Ο κ. Σπίρτζης όπως και άλλοι, παραδείγματος χάριν Καμμένος και Πολάκης, γνωρίζοντας τον νόμο περί ευθύνες υπουργών που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε, καλύφθηκαν πίσω από αυτόν. Αν ο εισαγγελέας θέσει θέμα, μπαίνει αυτόματα ως θέμα στην Ολομέλεια. Δεν τέθηκε θέμα προανακριτικής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024