Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο χρηματιστήριο το Reddit - Εντυπωσιακό ντεμπούτο για το διαδικτυακό φόρουμ

Στο χρηματιστήριο το Reddit – Εντυπωσιακό ντεμπούτο για το διαδικτυακό φόρουμ

Νέο κεφάλαιο για τον ιστότοπο που φιλοξενεί εκατομμύρια διαδικτυακά γκρουπ.

Με άλμα 48% έκαναν το ντεμπούτο τους στην αγορά οι μετοχές της Reddit, στην πρώτη αρχική δημόσια προσφορά για μια μεγάλη εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης  από την ΙPO του Pinterest το 2019.

Ο ιστότοπος που φιλοξενεί εκατομμύρια διαδικτυακά φόρουμ τιμολόγησε την IPO του την Τετάρτη στα 34 δολάρια ανά μετοχή, στην κορυφή του αναμενόμενου εύρους.

Το Reddit και οι μέτοχοι πωλήσεων συγκέντρωσαν περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια από την προσφορά, με την εταιρεία να εισπράττει περίπου 519 εκατομμύρια δολάρια.

Η μετοχή άνοιξε στα 47 δολάρια και έφτασε στο υψηλό των 57,80 δολαρίων, σημειώνοντας άνοδο έως και 70% στο αποκορύφωμά της για την ημέρα. Και τελικά έκλεισε στα 50,44 δολάρια, δίνοντας στην εταιρεία κεφαλαιοποίηση περίπου 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Tο Reddit βασίζεται σε εθελοντές από τη βάση χρηστών του για να εποπτεύει το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στα φόρουμ του

Διαπραγματευόμενη με το σύμβολο «RDDT», η Reddit δοκιμάζει την όρεξη των επενδυτών για μετοχές νέας τεχνολογίας μετά από μια εκτεταμένη ξηρασία για τις IPO.

Από την κορύφωση της τεχνολογικής έκρηξης στα τέλη του 2021, σχεδόν καμία εταιρεία τεχνολογίας που υποστηρίζεται από venture δεν βγήκε στο χρηματιστήριο και εκείνες που έχουν κάνει – όπως η Instacart και Klaviyo πέρυσι — έχουν υποβαθμιστεί.

Η Astera Labs

Την Τετάρτη, η εταιρεία υλικού κέντρου δεδομένων Astera Labs έκανε το ντεμπούτο του στη δημόσια αγορά στο Nasdaq και είδε τις μετοχές της να εκτινάσσονται στα ύψη 72%, υπογραμμίζοντας τον ενθουσιασμό των επενδυτών για τις επιχειρήσεις που συνδέονται με την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης.

H διοίκηση του Reddit πανηγυρίζει για την είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο (Reuters)

Οι ετήσιες πωλήσεις της Reddit για το 2023 αυξήθηκαν κατά 20% στα 804 εκατομμύρια δολάρια από 666,7 εκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, όπως αναφέρει η εταιρεία στο ενημερωτικό της δελτίο. Η εταιρεία κατέγραψε καθαρή ζημιά 90,8 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, μικρότερη από τις ζημιές της ύψους 158,6 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022.

Η Google έχει επίσης συνάψει μια διευρυμένη συνεργασία με το Reddit, επιτρέποντας στον γίγαντα αναζήτησης να αποκτήσει περισσότερη πρόσβαση στα δεδομένα του Reddit για να εκπαιδεύσει μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και να βελτιώσει τα προϊόντα του.

Η Reddit ιδρύθηκε το 2005 από τους επιχειρηματίες τεχνολογίας Alexis Ohanian και Steve Huffman, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας. Οι υφιστάμενοι ενδιαφερόμενοι, συμπεριλαμβανομένης της Huffman, πούλησαν συνολικά 6,7 εκατομμύρια μετοχές της IPO.

Η ιδιόμορφη δομή

Η εστίαση πολλών χρηστών του Reddit σε εξειδικευμένα θέματα και η κάπως χαλαρή προσέγγιση της πλατφόρμας στη μετριοπάθεια περιεχομένου ήταν ένα σημείο εμπλοκής με ορισμένους διαφημιστές. Σημειώνεται ότι το Reddit βασίζεται σε εθελοντές από τη βάση χρηστών του για να εποπτεύει το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στα φόρουμ του.

Οι συντονιστές μπορούν να αποφασίσουν να αποσυρθούν από το καθήκον τους ανά πάσα στιγμή, όπως το 2023, όταν αρκετοί παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Reddit να χρεώσει τρίτους προγραμματιστές εφαρμογών για την πρόσβαση στα δεδομένα του.

Τα 100.000 διαδικτυακά φόρουμ του Reddit, που ονομάζονται «subreddits», επιτρέπουν συνομιλίες για θέματα που κυμαίνονται από «το υπέροχο έως το γελοίο, το ασήμαντο έως το υπαρξιακό, το κωμικό έως το σοβαρό», σύμφωνα με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Στιβ Χάφμαν.

Οι κοινότητες με επιρροή είναι περισσότερο γνωστές για το «meme-stock» του 2021, όταν αρκετοί μικροεπενδυτές συνεργάστηκαν στο φόρουμ «wallstreetbets» του Reddit για να αγοράσουν μετοχές εταιρειών με μεγάλη βραχυπρόθεσμη πώληση, όπως η εταιρεία λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών GameStop.

Για να αξιοποιήσει τους ιδιώτες επενδυτές, το Reddit έχει κρατήσει το 8% των συνολικών μετοχών που προσφέρονται για επιλέξιμους χρήστες και συντονιστές στην πλατφόρμα του, ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και φίλους και μέλη της οικογένειας των υπαλλήλων και των διευθυντών του.

Το Reddit είχε κατά μέσο όρο 73,1 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς «μοναδικούς» – χρήστες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του τουλάχιστον μία φορά την ημέρα – το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2023, σύμφωνα με μια κανονιστική κατάθεση.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024