Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτά είναι τα τρία... ψέματα που βγάζουν μάτι στο βιογραφικό σας, γι' αυτό προσοχή!

Αυτά είναι τα τρία… ψέματα που βγάζουν μάτι στο βιογραφικό σας, γι’ αυτό προσοχή!

Σημαντικό να τα αποφύγετε

Οι ανακρίβειες και τα ψεύδη σε ορισμένα κομβικά σημεία δεν λείπουν —καλώς ή κακώς— από κανένα βιογραφικό και φυσικά αυτό το γνωρίζουν όλοι, συμπεριλαμβανομένων και των υποψήφιων εργοδοτών.

Είναι λογικό ορισμένες ικανότητές μας να τις… προβάλλουμε υπέρ του δέοντος. Επίσης ξέρουμε πως εάν το ίδιο βράδυ κερδίζαμε το λαχείο, δεν θα εμφανιζόμασταν ποτέ σε καμία συνέντευξη κι ας επρόκειτο για τη δουλειά των ονείρων μας.

Στην περίπτωση όμως που δεν σταθείτε τόσο τυχεροί και θέλετε η συνέντευξη να έχει επιτυχία, φροντίστε να αποφύγετε τρία συγκεκριμένα ψέματα στο βιογραφικό σας.

Ποτέ μην λέτε ψέματα για την προηγούμενη δουλειά και την περίοδο απασχόλησής σας

Το να συμπληρώνετε το βιογραφικό σας για να κρύψετε ένα κενό απασχόλησης ή να αναφέρετε παραδείγματα από μέρη που δεν έχετε εργαστεί ποτέ δεν είναι καλή ιδέα. Πιθανότατα θα εγείρει μεγάλα ερωτήματα σχετικά με την ακεραιότητά σας και θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακύρωση της προσφοράς.

Οι ψεύτικες συστάσεις δεν είναι καλή ιδέα

Πριν από μερικά χρόνια, η ειδικός στις προσλήψεις Bonnie Dilber πήρε συνέντευξη από κάποιον του οποίου το βιογραφικό έδειχνε διετή εμπειρία σε έναν οργανισμό που γνώριζε αρκετά. Αλλά όταν ρώτησε για τις εμπειρίες του εκεί, μοιράστηκε πολλά πράγματα που φαινόταν ασυνεπή με όσα ήξερε για την εταιρεία.

Αποδείχθηκε ότι είχε εργαστεί σε αυτόν τον ρόλο μόνο για μερικούς μήνες, αλλά ισχυρίστηκε ότι κατείχε τη θέση για μερικά χρόνια για να δείξει περισσότερη σχετική εμπειρία. Το αποτέλεσμα ήταν να μην πάρει τη θέση.

Μην λέτε ποτέ ψέματα για τις συστάσεις

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιείτε ψεύτικες συστάσεις όταν δεν είστε σίγουροι για το τι θα μοιραστούν οι προηγούμενοι εργοδότες, δεν είναι καλή ιδέα.

Οι εταιρείες ελέγχουν γενικά τις συστάσεις για να κατανοήσουν τα έργα, τις πρωτοβουλίες σας και το πώς έχετε επηρεάσει την επιχείρηση. Μια σύσταση που δεν έχει σαφήνεια και ακρίβεια μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό, σημειώνει η Dilber στο Bussiness Insider.

Δεξιότητες

Καλό θα είναι να μην επινοείται δεξιότητες ή να ισχυρίζεστε ότι έχετε εξειδίκευση σε έναν τομέα με τον οποίο δεν έχετε καμία εμπειρία.

Ακόμα και αν καταφέρετε να πάρετε τη δουλειά, η αλήθεια θα αποκαλυφθεί καθώς η εταιρεία θα αξιολογεί τις δεξιότητές σας. Η μη κατοχή των απαραίτητων δεξιοτήτων μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία καλών επιδόσεων και να βλάψει τη φήμη σας.

Μπορεί ακόμη και να βρεθείτε χωρίς δουλειά μετά από λίγες μόλις εβδομάδες και αυτό θα μπορούσε να σας αφήσει σε ακόμη χειρότερη κατάσταση, καθώς ξεκινάτε από το μηδέν με μια νέα αναζήτηση εργασίας. Εν τω μεταξύ, αν ήσασταν ειλικρινής, ίσως θα μπορούσατε να είχατε εξεταστεί για άλλους ρόλους που θα σας ταίριαζαν πραγματικά.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024