Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βιογραφικό: Οι HR Managers δεν το κοιτούν - Αφιερώνουν 25 φορές περισσότερο χρόνο σε κάτι άλλο

Βιογραφικό: Οι HR Managers δεν το κοιτούν – Αφιερώνουν 25 φορές περισσότερο χρόνο σε κάτι άλλο

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων δαπανούν μόλις 3-5 δευτερόλεπτα από τον χρόνο τους, για να ρίξουν μια πρόχειρη ματιά - Τι πρέπει να πρσέξετε, όταν ψάχνετε εργασία

Γνωρίζετε πόσο χρόνο κοιτούν τα βιογραφικά σας οι HR Managers; Ο χρόνος είναι απειροελάχιστος και, πιο συγκεκριμένα, δαπανούν μόλις τρία έως πέντε δευτερόλεπτα από τον χρόνο τους, ρίχοντας μια πρόχειρη και γρήγορη ματιά, όπως εξηγεί ο πρώην υπεύθυνος προσλήψεων της Disney, Simon Taylor. Μάλιστα «τα πέντε δευτερόλεπτα είναι πολύ γενναιόδωρα» εξηγεί.

Πού αφιερώνουν 25 φορές περισσότερο χρόνο

Ο λόγος για τον οποίο δεν εστιάζουν στα βιογραφικά, είναι γιατί ξοδεύουν 25 φορές περισσότερο χρόνο κοιτάζoντας πιο αναλυτικά το προφίλ σας στο LinkedIn. Την εξήγηση στο ερώτημα του γιατί οι οι HR Managers δεν ελέγχουν τα βιογραφικά σημειώματα, έδωσε η Lindsay Mustain πρώην υπεύθυνη προσλήψεων της Amazon και νυν Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας «Talent Paradigm» που κάνεο career coaching σε ανθρώπους που ψαχνουν το νέο τους επαγγελματικό σπίτι.

Όπως σημειώνει η Lindsay Mustain στο CNBC, αυτό συμβαίνει διότι η πλατφόρμα προσφέρει μια «πιο ολοκληρωμένη εικόνα της επαγγελματικής πορείας ενός υποψήφιου εργαζομένου», καθώς σε αντίθεση με ένα τυπωμένο βιογραφικό, το προφίλ στο LinkedIn δεν περιορίζεται σε μία ή δύο σελίδες, αλλά περιγράφεται πιο αναλυτικά και ολοκληρωμένα η σταδιοδρομία των υποψηφίων.

Το ενδεχόμενο για το οποίο πρέπει να είστε προετοιμασμένοι

Αξίζει να επισημανθεί και κάτι τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό, για το οποίο πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι. Όπως λέει η Lindsay, οι HR Managers εξετάζουν προφίλ στο LinkedIn, τόσο όταν αναζητούν ενεργά εργαζόμενους όσο και όταν δεν αναζητούν, είτε γιατί μπορεί να προκύψει ανάγκη στο μέλλον ή γιατί μπορεί να εντοπίσουν τυχαία τους ιδανικούς υπαλλήλους για την εταιρεία που δουλεύουν.

Για αυτό κοιτάξτε να έχετε πάντα ένα σωστά δομημένο, ολοκληρωμένο και προσεγμένο προφίλ στο LinkedIn – πιθανό να σας «ψαρέψει» κάποιος υπεύθυνος προσλήψεων.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024