Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΕΝΓΕ: Παιδίατρος εφημερεύει ως παθολόγος στο νοσοκομείο Ρεθύμνου - Καταγγελία για έκνομες ενέργειες

ΟΕΝΓΕ: Παιδίατρος εφημερεύει ως παθολόγος στο νοσοκομείο Ρεθύμνου – Καταγγελία για έκνομες ενέργειες

Ο διοικητής δίνει γραπτές εντολές σε παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος ενηλίκων αναφέρει η Ομοσπονδία. Ενήμερος για το περιστατικό ο Άδωνις Γεωργιάδης που απαντά με ένα ειρωνικό σχόλιο.

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου και προωθήθηκε σε επίπεδο υπουργείου από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Σύμφωνα με καταγγελία ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου δίνει γραπτές εντολές σε Παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος ενηλίκων με την Ομοσπονδία να προαναγγέλλει πως θα προσφύγει άμεσα σε νομικά μέτρα εναντίον του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ΟΕΝΓΕ: «Σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου, ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου δίνει γραπτές εντολές σε Παιδίατρο να εφημερεύει ως Παθολόγος ενηλίκων. Αυτονόητα αυτή η ενέργεια είναι έκνομη, γιατί ο διοικητής δίνει εντολή για αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας και εκθέτει ασθενείς σε κίνδυνο».

Η ΟΕΝΓΕ «θα προσφύγει άμεσα και σε νομικά μέτρα εναντίον του, εκτός από τη δεδομένη της στήριξη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου» απαιτώντας  «άμεση παρέμβαση από τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για να σταματήσουν οι επικίνδυνες παρανομίες του διοικητή νοσοκομείου Ρεθύμνου» και «πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό».

«Δεν έχεις βαρεθεί να διαμαρτύρεσαι;»

Ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, ανέδειξε το θέμα στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ. Ο νευροχειρουργός κοινοποίησε την ανάρτησή του στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Αφού αναφέρθηκε στο περιστατικό τον ρωτάει «τι θα κάνει» και αν θα επιτρέψει «τέτοιες αθλιότητες ενάντια στην υγεία των κατοίκων».

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος που συνηθίζει να συνομιλεί διαδικτυακά με τον γιατρό δεν έδειξε να δείχνει τη δέουσα σημασία στην καταγγελία. «Δεν έχεις βαρεθεί να διαμαρτύρεσαι για όλα και συνεχώς; Μα τίποτε δεν πάει καλά στο ΕΣΥ;» ήταν η ειρωνική απάντηση του κ. Γεωργιάδη.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024