Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Η Γαλλία ετοιμάζει απόσπασμα 2.000 στρατιωτών για να σταλεί στην Ουκρανία» λέει ο Ρώσος αρχιπράκτορας

«Η Γαλλία ετοιμάζει απόσπασμα 2.000 στρατιωτών για να σταλεί στην Ουκρανία» λέει ο Ρώσος αρχιπράκτορας

Σε μια σειρά δηλώσεων που είτε αποσκοπεί στην πολιτική αποσταθεροποίηση του Μακρόν, είτε η Ρωσία κατασκόπευσε αποτελεσματικά και την Γαλλία, ο Σεργκέι Ναρίσκιν δημιούργησε αίσθηση.

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Ναρίσκιν, ο γαλλικός στρατός «φοβάται ότι μια τόσο μεγάλη στρατιωτική μονάδα δεν μπορεί να μεταφερθεί και να εγκατασταθεί στην Ουκρανία απαρατήρητη». Ο φόβος έγκεται στο γεγονός πως η Ρωσία όπως αναφέρει, θα χτυπήσει τυχόν Γάλλους στρατιώτες… κατά προτεραιότητα, την ώρα που ο Εμανουέλ Μακρόν έχει μπει στον ρόλο του στρατηγού Ντε Γκωλ.

Η ρωσική πλευρά έχει πληροφορίες ότι η Γαλλία προετοιμάζει στρατιωτικό απόσπασμα 2.000 στρατιωτών που θα σταλεί στην Ουκρανία, δήλωσε ο διευθυντής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών εξωτερικού (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν.

«Η σημερινή ηγεσία της χώρας δεν ενδιαφέρεται για τους θανάτους των απλών Γάλλων ή για τις ανησυχίες των στρατηγών. Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στη ρωσική SVR, ένα απόσπασμα που θα σταλεί στην Ουκρανία προετοιμάζεται ήδη. Αρχικά, θα περιλαμβάνει περίπου 2.000 στρατιώτες», είπε. Αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν πρόκειται για εθελοντές ή μισθοφόρους.

Παρότι ο Εμανουέλ Μακρόν δεν βρίσκει στήριξη από την ΕΕ ή τις ΗΠΑ για την αποστολή στρατού στη Ρωσία, ο ίδιος αρέσκεται να επαναλαμβάνει την πιθανότητα αυτού του σεναρίου.

Μαθήματα ιστορίας α λα Ρωσικά

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ρωσικών εξωτερικών πληροφοριών, ο γαλλικός στρατός «φοβάται ότι μια τόσο μεγάλη στρατιωτική μονάδα δεν μπορεί να μεταφερθεί και να σταθμεύσει στην Ουκρανία απαρατήρητη». «Θα γίνει έτσι ένας νόμιμος στόχος προτεραιότητας για επιθέσεις από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει την τύχη όλων των Γάλλων που έχουν έρθει ποτέ στον ρωσικό κόσμο με σπαθί», τόνισε.

Μετά από διάσκεψη για την Ουκρανία στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν απέκλεισε απερίφραστα το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών χερσαίων στρατευμάτων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Ορκίστηκε επίσης ότι τα δυτικά κράτη θα κάνουν «ό,τι χρειάζεται» για να αποτρέψουν τη νίκη της Ρωσίας σε αυτή τη σύγκρουση. Αξίζει να τονιστεί πως Γάλλοι ακροδεξιοί πολεμούν τόσο με την Ουκρανία, όσο και με τη Ρωσία.

Αυτές οι δηλώσεις είναι αρκετά ύποπτες καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για μεταφορά 2.000 Γάλλων στρατιωτών, κάτι που θα θεωρούνταν άμεση ΝΑΤΟϊκή εμπλοκή και πράγματι θα γίνονταν αντιληπτό. Αν η Γαλλία προτίθεται να στείλει «Γάλλους εθελοντές – επαγγελματίες στρατιώτες», πάλι πρόκειται για γκρίζα περιοχή, καθώς μέχρι τώρα σε οποιοδήποτε στρατόπεδο, πολεμούν Γάλλοι μισθοφόροι και ακροδεξιοί, χωρίς να έχει υπάρξει αναφορά για επαγγελματίες στρατιωτικούς.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024