Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρόδος: Προκαταρκτική εξέταση για το ελαφοκομείο - Τα ζώα φαίνεται να υποσιτίζονται

Ρόδος: Προκαταρκτική εξέταση για το ελαφοκομείο – Τα ζώα φαίνεται να υποσιτίζονται

«Το παραδέχτηκε η προηγούμενη και η νυν δημοτική αρχή» λέει η πρόεδρος της φιλοζωικής του νησιού - «Σιτίζονται και ποτίζονται κανονικά» υποστηρίζει ο δήμαρχος

Σοκαρισμένο παραμένει το πανελλήνιο από τις εικόνες με τα νεκρά ελάφια σε δημοτικό πάρκο στη Ρόδο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις.

Πρόκειται να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες τελέσεως των αδικημάτων της κακοποίησης ζώου και της παράβασης καθήκοντος

Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες τελέσεως των αδικημάτων της κακοποίησης ζώου και της παράβασης καθήκοντος.

«Ο δήμαρχος βγήκε και είπε ότι σιτίζονται και ποτίζονται κανονικά και ότι τα πτώματα οφείλονται σε καυγάδες αρσενικών. Μέσα στα πτώματα βέβαια, υπήρχαν και μικρά ζώα, οπότε αυτό δεν νομίζω ότι ισχύει» ανέφερε μιλώντας στο MEGA,η πρόεδρος της φιλοζωικής Ρόδου, Γιούλα Διμέλη.

«Περιμένουμε να δούμε τα πορίσματα της κτηνιατρικής υπηρεσίας από την Περιφέρεια, να δούμε τι ακριβώς συνέβη, παρόλα αυτά, τα ζώα ήταν πολύ καιρό εκεί» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια η κ. Διμέλη επέμεινε ότι κατά τη γνώμη της τα ζώα εκεί «υποσιτίζονται, πράγμα που το παραδέχτηκε και η προηγούμενη αλλά και η νυν δημοτική αρχή. Όταν ένας υπάλληλος του πρασίνου, αφού τελειώσει άλλες εργασίες, πηγαίνει μία ώρα να σιτίσει και να ποτίσει 80 ζώα μέρα παρά μέρα, εγώ 30 γάτες έχω και θέλω μια ώρα να τις ταΐσω».

Τέλος, η πρόεδρος της φιλοζωικής τόνισε ότι το μόνο σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει εξιδεικευμένος υπάλληλος που να ασχολείται μόνο με αυτό.

«Υπάρχουν δύο άνθρωποι από την υπηρεσία πρασίνου οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι και με άλλα πράγματα, οι οποίοι πηγαίνουν και εκεί και κάνουν και αυτό το έργο».

Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη

Τα κουφάρια των ελαφιών στο ελαφοκομείο της Ρόδου εντοπίστηκαν από επισκέπτη ο οποίος ανήρτησε σχετικές φωτογραφίες εκφράζοντας την οργή του.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, διερωτώμενος ποιος είναι υπεύθυνος για το αποτρόπαιο θέαμα, πίσω από το πάρκο στο Ροδίνι «υπάρχει ένας χώρος περιφραγμένος με πλέγμα και μέσα έχει δεκάδες νεκρά ελάφια και κάποια ζωντανά που κάθονται ετοιμοθάνατα δίπλα σε κουφάρια από νεκρά ελάφια».

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι τα ελάφια είναι εγκαταλελειμμένα χωρίς νερό και φαγητό «σίγουρα εδώ και καιρό» απευθύνοντας παράλληλα έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024