Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Οι Εβραίοι που ψηφίζουν τους Δημοκρατικούς μισούν τη θρησκεία τους και το Ισραήλ

Τραμπ: Οι Εβραίοι που ψηφίζουν τους Δημοκρατικούς μισούν τη θρησκεία τους και το Ισραήλ

«Όποιος Εβραίος ψηφίζει τους Δημοκρατικούς μισεί τη θρησκεία του, μισεί τα πάντα για το Ισραήλ και θα πρέπει να ντρέπεται για τον εαυτό του γιατί το Ισραήλ θα καταστραφεί», είπε ο Τραμπ.

Μία απίστευτη δήλωση έκανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και πιθανός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ καθώς επιτέθηκε στους Εβραίους που ψήφισαν το Δημοκρατικό Κόμμα.

«Όποιος Εβραίος ψηφίζει τους Δημοκρατικούς μισεί τη θρησκεία του. Μισούν τα πάντα για το Ισραήλ και θα έπρεπε να ντρέπονται για τον εαυτό τους», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον συντηρητικό ραδιοφωνικό παρουσιαστή Σεμπάστιαν Γκόρκα.

Ισχυρίστηκε πως ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ήρθε στις ΗΠΑ «κλαίγοντας [και] ικετεύοντας» τον τότε πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να μην υπογράψει πυρηνική συμφωνία με το Ιράν το 2015

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Τραμπ, έρχονται μία ημέρα αφότου επέκρινε το Ισραήλ επειδή προσπαθεί να διατηρήσει δεσμούς με το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο είναι «πολύ κακό για το Ισραήλ».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ρωτήθηκε γιατί οι Δημοκρατικοί, όπως ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ, «μισούν» τον Νετανάχιου, μια αναφορά στην πρόσφατη έκκληση του Σούμερ για νέες εκλογές στο Ισραήλ.

«Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι μισούν το Ισραήλ», απάντησε ο Τραμπ. «Και το Δημοκρατικό Κόμμα μισεί το Ισραήλ», προσέθεσε.

Υπέδειξε ότι ο Σούμερ, ο οποίος είναι Εβραίος, έχει γίνει «πολύ αντι-ισραηλινός» για να κερδίσει ψήφους., επικαλούμενος τις μεγάλες φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα εν μέσω της βίας στη Γάζα.

«Όποιος Εβραίος ψηφίζει τους Δημοκρατικούς μισεί τη θρησκεία του, μισεί τα πάντα για το Ισραήλ και θα πρέπει να ντρέπεται για τον εαυτό του γιατί το Ισραήλ θα καταστραφεί», είπε ο Τραμπ.

Έπλεξε το εγκώμιό του

Ακόμα ισχυρίστηκε πως ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ήρθε στις ΗΠΑ «κλαίγοντας [και] ικετεύοντας» τον τότε πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να μην υπογράψει πυρηνική συμφωνία με το Ιράν το 2015.

Ακόμα επαίνεσε τον εαυτό του λέγοντας ότι αποχώρησε από τη συμφωνία τρία χρόνια αργότερα, αλλά θρηνεί ότι «δεν έκαναν τίποτα με το τέλος της».

Ακόμα κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπάιντεν για την απόσυρση από τη συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι δεν άφησε κανένα περιορισμό στην πυρηνική παραγωγή του Ιράν, η οποία έχει επιταχυνθεί σημαντικά έκτοτε.

«Είναι πολύ κοντά στο να αποκτήσουν ένα πυρηνικό όπλο αυτή τη στιγμή και μόλις το αποκτήσουν αυτό γίνεται μια… πολύ πιο δύσκολη διαπραγμάτευση», προειδοποίησε ο Τραμπ.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024