Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίσκεψη Λοβέρδου στον φυλακισμένο Μπελέρη: «Η Αλβανία δεν έχει καμία πιθανότητα να ενταχθεί στην ΕΕ»

Επίσκεψη Λοβέρδου στον φυλακισμένο Μπελέρη: «Η Αλβανία δεν έχει καμία πιθανότητα να ενταχθεί στην ΕΕ»

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι σε αυτή τη χώρα, στην Αλβανία, δεν υπάρχουν νομικοί κανόνες» σχολίασε ο Λοβέρδος.

Ο επικεφαλής του κόμματος Δημοκράτες, Ανδρέας Λοβέρδος, επισκέφθηκε τον εκλεγμένο δήμαρχο του Δήμου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη, αυτή την Τρίτη 19 Μαρτίου στις φυλακές του Φιέρ.

Σε σύντομη δήλωση μετά την επίσκεψη, ο Λοβέρδος είπε στους δημοσιογράφους ότι η απόφαση να καταδικαστεί ο Μπελέγρη αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του συντάγματος, που θα κοστίσει στην Αλβανία λίγες ευκαιρίες στην πορεία της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ήρθα και επισκέφτηκα τον κ. Μπελέρη και θα ήθελα να κάνω αυτή τη δήλωση τώρα, ως νομικός, ως δικηγόρος και ως πολιτικός. Θέλω να υπογραμμίσω ότι σε αυτή τη χώρα, στην Αλβανία, δεν υπάρχουν νομικοί κανόνες. Σύμφωνα με την περίπτωση του κ. Μπελέρη, θα έλεγα ότι με αυτή την αρνητική νομική προσέγγιση, η Αλβανία δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο Έλληνας πολιτικός.

Δεν είναι διμερές ζήτημα, διαμηνύει η Αθήνα

Διπλωματικές πηγές τόνιζαν ότι η καταδικαστική απόφαση εντείνει τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν σχετικά με την αντικειμενικότητα της δικαστικής κρίσης.

Ενώ παράλληλα σημειώνουν το γεγονός ότι κατά το στάδιο της αποδεικτικής διαδικασίας της δίκης για τα δυο μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας προέκυψαν σημαντικές αντιφάσεις στο υλικό.

Αρμόδιες πηγές στην Αθήνα θεωρούν ότι υπήρξε παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας λόγω έξωθεν δηλώσεων και πράξεων που συνηγορούσαν υπέρ της καταδίκης, με τον Έντι Ράμα, τον πρωθυπουργό της Αλβανίας να δίνει συχνά αυτός την κατεύθυνση στη δίκη, μέσα από τις τοποθετήσεις του.

⁠Η τελική ποινή δε χαρακτηρίζεται «προφανώς δυσανάλογη σε σχέση με την έκταση του φερόμενου αδικήματος». Με τις ίδιες πηγές να σημειώνουν ότι «η δυσανάλογη ποινή φυλάκισης διατηρεί σε ομηρία τον εκλεγμένο δήμαρχο και διατηρεί στη δημαρχία τον ηττηθέντα υποψήφιο, παρά τη ρητή προ μηνών δικαστική απόφαση που επέβαλε την άμεση απομάκρυνσή του».

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024