Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζωγράφου: Κλειστό σχολείο λόγω στατικής επάρκειας - Τι είπε στο in η Δήμαρχος

Ζωγράφου: Κλειστό σχολείο λόγω στατικής επάρκειας – Τι είπε στο in η Δήμαρχος

Περίπου 500 μαθητές δημοτικού σχολείο δεν θα πάνε σχολείο τις επόμενες ημερές.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν περίπου 500 παιδιά εξαιτίας του κλεισίματος σχολείου, λόγω στατικής επάρκειας. Πρόκειται για το 5ο και 6ο Δημοτικό σχολείο στον Άγιο Γεράσιμο. «Πρόκειται για ένα κτίριο που ελέγχθηκε για την στατική του επάρκεια από την προηγούμενη δημοτική αρχή» είπε στο in η Δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη για μια υπόθεση που απασχολεί την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του Δήμου.

Η Δήμαρχος Ζωγράφου πρόσθεσε ισχυριζόμενη στο in: «Όταν πήραμε την μελέτη στα χέρια μας από τον εξωτερικό μελετητή που του είχε ανατεθεί ο έλεγχος , κλείσαμε τον τρίτο όρφο του κτιρίου όπως μας προτάθηκε. Στις 4 Μαρτίου, η τεχνική υπηρεσία, μας είπε πως πρέπει να κλειστεί όλο το κτίριο. Και κλείσαμε όλο το κτίριο. Βάση του νόμου, εμείς έχουμε δικαίωμα να το κελισουμε για τρεις εργάσιμες ημέρες. Από και πέρα αναλαμβάνει το υπουργείο παιδείας να μας πει τι λύσεις πρέπει να ακολουθήσουμε. Ως δήμαρχος είμαι υποχρεωμένη να ακολουθήσω τις οδηγίες της τεχνικής υπηρεσίας»

«Δεν υπάρχει άλλο κατάλληλο κτίριο να στεγάσει τα παιδιά»

Ρώτησαμε την Δήμαρχο αν υπάρχει κάποια προσωρινή λύση που να μπορεί να εφαρμοστεί, όσο το σχολείο θα παραμένενει κλειστό, προκειμένου τα παιδιά να μην χάνουν τα μαθήματα τους. «Άλλη λύση δεν μπορώ να σκεφτώ. Κάποιο κτίριο που να είναι δηλαδή διαθέσιμο και τα παιδιά να κάνουν εκεί μάθημα. Δυστυχώς δεν υπάρχει. Προσωπικά έστειλα και στον ΟΑΣΠ και στην ΚΤΥΠ τις μελέτες για την στατική επάρκεια του σχολείου, ζητώντας την συνδρομή τους. Να έρθουν να ελέγχξουν και οι ίδιοι». Ρωτήσαμε αν υπάρχει περίπτωση για όσο το σχολείο παραμένει κλειστό να υπάρξει τηλεκπαίδευση για τους μαθητές και η Δήμαρχος μας είπε πως δεν είναι αρμόδια να λάβει τέτοια απόφαση και είναι απόφαση της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τι θα αποφασίσει.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024