Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατασκευάστηκε ο υψηλότερος ουρανοξύστης του Τόκιο - Θυμίζει λουλούδι έχοντας γυάλινα πέταλα

Κατασκευάστηκε ο υψηλότερος ουρανοξύστης του Τόκιο – Θυμίζει λουλούδι έχοντας γυάλινα πέταλα

Η Pelli Clarke & Partners (PC&P) παρουσίασε το Mori JP Tower, το υψηλότερο κτίριο της Ιαπωνίας.

Η Pelli Clarke & Partners (PC&P) με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρουσίασε το Mori JP Tower, το υψηλότερο κτίριο της Ιαπωνίας, ως το κεντρικό σημείο της ολοκαίνουργιας περιοχής Azabudai Hills στο Τόκιο. Με ύψος 330 μέτρα, ο ουρανοξύστης αποτελεί πλέον ορόσημο του ορίζοντα του Τόκιο.

Εκτιμάται ότι θα προσελκύει σχεδόν 30 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, ενώ η συνοικία αντιπροσωπεύει ένα φιλόδοξο όραμα για το μέλλον της αστικής ανανέωσης του Τόκιο

Το ίδιο το Azabudai Hills είναι ένα τεράστιο εγχείρημα – ένα έργο αστικής ανάπλασης που ξεκίνησε πριν από τρεις δεκαετίες και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις στην ιστορία του Τόκιο.

Εντυπωσιακή γυάλινη πρόσοψη

Oι αρχιτέκτονες της Pelli Clarke & Partners (PC&P) συνεργάστηκαν με τον κορυφαίο Ιάπωνα κατασκευαστή Mori Building για να σχεδιάσουν τον πύργο Mori JP Tower στο πλαίσιο του έργου Azabudai Hills. Το όραμα της ομάδας περιελάμβανε όχι μόνο τους τρεις πολυώροφους πύργους αλλά ολόκληρο τον αστικό σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική προσέγγιση.

Σχεδιασμένο ως ένα «σύγχρονο αστικό χωριό», το Azabudai Hills ενσωματώνει κατοικίες, χώρους γραφείων, ένα ξενοδοχείο, χώρους πρασίνου, γκαλερί τέχνης, εστιατόρια, ένα διεθνές σχολείο από το Heatherwick Studio, καταστήματα λιανικής πώλησης και πολιτιστικά κέντρα.

Το Azabudai Hills δίνει προτεραιότητα τόσο στην κοινότητα όσο και στην βιωσιμότητα

Εκτιμάται ότι θα προσελκύει σχεδόν 30 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, ενώ η συνοικία αντιπροσωπεύει ένα φιλόδοξο όραμα για το μέλλον της αστικής ανανέωσης του Τόκιο.

Η χαρακτηριστική περλέ-γκρι γυάλινη πρόσοψη του πύργου έχει σχεδιαστεί για να θυμίζει λουλούδι, με ένα «στέμμα» από τέσσερα καμπυλωτά γυάλινα πέταλα. Αυτή η μοναδική όψη δημιουργεί ένα νέο ορόσημο στον ορίζοντα του Τόκιο, ενώ ο ενσωματωμένος φωτισμός που σχεδιάστηκε από το L’Observatoire International προσθέτει μια άλλη διάσταση τη νύχτα.

Στους έντεκα τελευταίους ορόφους του Mori JP Tower θα στεγαστεί το Aman Residences, Tokyo, μια πολυτελής εμπειρία από την παγκόσμια εταιρεία Aman που δραστηριοποιείται στο κλάδο της φιλοξενίας.

«Προοδευτικός, βιώσιμος προορισμός»

Δίπλα στον πύργο βρίσκονται δύο επιπλέον πύργοι, επίσης σχεδιασμένοι από την PC&P. Το συγκρότημα Residence A προσφέρει 320 κατοικίες μαζί με το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο Janu Tokyo, το οποίο φέρει την επωνυμία Janu της Aman.

Το συγκρότημα Residence B προσφέρει 970 οικιστικές μονάδες.

Το Azabudai Hills δίνει προτεραιότητα τόσο στην κοινότητα όσο και στην βιωσιμότητα. Το ζωντανό σύνολο δημόσιων χώρων, πάρκων, χώρων πρασίνου, πεζόδρομων, καταστημάτων  δημιουργουργεί ένα φιλόξενο και προσβάσιμο περιβάλλον.

Το ένα τρίτο ολόκληρης της περιοχής είναι αφιερωμένο σε χώρους πρασίνου, συμπεριλαμβανομένου ενός εκτεταμένου γκαζόν για συγκεντρώσεις και ενός αστικού κήπου με 320 διαφορετικά είδη φυτών.

Η έμπνευση για το «σύγχρονο αστικό χωριό» προέρχεται από τη γεωλογική κληρονομιά της περιοχής. Αυτός ο κεντρικός χώρος συνάθροισης διαθέτει ενδημικά φυτά, φυλλώματα και υδάτινα τοπία. Πιο συγκεκριμένα η αρχιτεκτονική των χαμηλότερων επιπέδων είναι έργο του βρετανικού Heatherwick Studio

«Η ευκαιρία να σχεδιάσουμε μια πόλη μέσα στην πόλη του Τόκιο ήταν τιμή μας», δήλωσε ο Fred Clarke, συνιδρυτής της PC&P.

Υπογραμμίζει τη συλλογική προσπάθεια με το Mori Building και την εστίασή τους στη δημιουργία ενός «προοδευτικού, βιώσιμου και μετασχηματιστικού προορισμού». Η PC&P θεωρεί ότι το Azabudai Hills σέβεται το περιβάλλον και την κοινότητα.

*Με πληροφορίες από designboom | Φωτογραφίες: Pelli Clarke & Partners

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024