Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρύτανης ΑΠΘ: Καμία απόπειρα επίθεσης στον πυρηνικό αντιδραστήρα - Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ατυχήματος

Πρύτανης ΑΠΘ: Καμία απόπειρα επίθεσης στον πυρηνικό αντιδραστήρα – Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ατυχήματος

Ο Πρύτανης του Ιδρύματος υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε θέμα διαρροής ραδιενέργειας ή ανάφλεξης και ότι τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας

Δεν υπήρξε καμία επίθεση στον πυρηνικό αντιδραστήρα στο περιστατικό που αποκαλύφθηκε για το ΑΠΘ αναφέρει σε δήλωσή του ο πρύτανης του Αριστοτελείου Χαλάραμπος Φείδας.

Όπως τόνισε, πρόκειται για ένα περιστατικό που συνέβη περίπου πριν ενάμιση μήνα, δεν είχε σχέση δηλαδή με τις πληροφορίες ότι έγινε πρόσφατα , πριν την επέμβαση της ΕΛΑΣ και τις 49 συλλήψεις το Σάββατο.

Ο Πρύτανης του Ιδρύματος υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε θέμα διαρροής ραδιενέργειας ή ανάφλεξης και ότι τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με τον ίδιο ο αντιδραστήρας φυλάσσεται σε χώρο με θωρακισμένη πόρτα και συναγερμό.
«Πριν ενάμιση μήνα βρέθηκε σπασμένο λουκέτο πόρτας που οδηγεί στο υπόγειο. Δεν υπήρξε καμία άλλη παραβίαση. Δεν υπήρξε διαρροή ούτε υπάρχει δυνατότητα διαρροής, καθώς χρησιμοποιείται μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους», υπογράμμισε σύμφωνα με όσα δήλωση στην ΕΡΤ ο κ. Φείδας.
Σημειώνεται ότι σε σημερινό δημοσίευμα στα ΝΕΑ  αναφέρεται ότι έγινε απόπειρα επίθεσης με αλυσοπρίονο στον υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής όπου βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, άγνωστοι για να κινηθούν ευκολότερα στον χώρο του υπογείου και για να φτάσουν στον στόχο τους, κατέστρεψαν το πρώτο από τα δύο συστήματα θωράκισης του πυρηνικού αντιδραστήρα χαμηλής ισχύος του Εργαστηρίου Ατομικής και Πυρηνικής Φυσικής που παραχωρήθηκε στο ΑΠΘ το 1971 από την Ελληνική /επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024