Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε αποκριάτικους ρυθμούς η Αθήνα - Καρναβαλιστές χορεύουν στην Ερμού, ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι στο Ζάππειο

Σε αποκριάτικους ρυθμούς η Αθήνα – Καρναβαλιστές χορεύουν στην Ερμού, ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι στο Ζάππειο

Αναβίωσε το καρναβάλι της Πλάκας με την αποκριάτικη πομπή να διασχίζει το Σύνταγμα - Σε απέραντο παιδότοπο μετατράπηκε ο προαύλιος χώρος του Ζαππείου, παρών ήταν και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

Με αστείρευτο κέφι και ευθυμία για μικρούς και μεγάλους πραγματοποιείται σήμερα η καρναβαλική γιορτή της ΑΘήνας.

Από νωρίς σήμερα ο προαύλιος χώρος του Ζαππείου έχει μετατραπεί σε απέραντο παιδότοπο με ζογκλέρ, ακροβάτες, ξυλοπόδαρους και ταχυδακτυλουργούς για τους μικρούς πολίτες της πρωτεύουσας, ενώ το απόγευμα ξεκίνησε από το Σύνταγμα και η παρέλαση των καρναβαλιστών συνοδεία μουσικών και χορευτικών σχημάτων που ξεσήκωσαν τον κόσμο που κατέβηκε τα ψώνια του κέντρο της Αθήνας.

«Πλημμύρισε» από μικρούς επισκέπτες το Ζάππειο

Το Ζάππειο πλημμύρισε από παιδιά και γονείς που έμειναν στην Αθήνα για το τριήμερο -ή που δεν έφυγαν ακόμη- οι περισσότεροι μασκαρεμένοι, έπαιξαν, χόρεψαν και διασκέδασαν με μουσική, μπαλονοκατασκευές, face painting, ομαδικά παιχνίδια, με παντομίμα και μασκότ, αλλά και με τους ξυλοπόδαρους, που φάνηκε να τραβάνε τη μεγαλύτερη προσοχή τους.

Την μεγάλη καρναβαλική γιορτή, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων, ενώ από τη γιορτή δεν μπορούσε να λείπει και ο δήμαρχος Χάρης Δούκας, ο οποίος διασκέδασε κι αυτός δίπλα στα παιδιά και ανήρτησε σχετικές φωτογραφίες στην προσωπική σελίδα του στα social media.

Παρών ο δήμαρχος Χάρης Δούκας – Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Σήμερα, φοράμε την καρναβαλική διάθεσή μας και γινόμαστε πάλι παιδιά!

Μικροί και μεγάλοι συναντηθήκαμε στο Ζάππειο σε μια αποκριάτικη γιορτή γεμάτη παιδικά χαμόγελα, μουσική, ευφάνταστες στολές, χρώματα και ξυλοπόδαρους.

Το απόγευμα κατευθυνόμαστε στην Πλάκα για να αναβιώσουμε το παραδοσιακό Καρναβάλι, με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Αύριο το πρωί, ραντεβού στου Φιλοπάππου για Παραδοσιακά Κούλουμα! Καλή Αποκριά!», έγραψε στο Facebook.

Αναβίωσε το καρναβάλι στην Πλάκα – Ξέφρενοι χοροί καρναβαλιστών στους δρόμους

Επίκεντρο των εκδηλώσεων γίνονται και η πλατεία Συντάγματος, η Πλάκα και το Μοναστηράκι, με την αναβίωση της πλακιώτικης αποκριάς που έχει οργανώσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ.

Η αποκριάτικη πομπή ξεκίνησε στις 17:30 από το Σύνταγμα μαζί με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και άλλα μουσικά και χορευτικά σχήματα, η οποία θα ακολουθήσει τη διαδρομή των οδών Ερμού και Ευαγγελιστρίας, Πλατεία Μητροπόλεως και οδού Πανδρόσου, για να καταλήξει στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Εκεί έχει οργανωθεί μια σειρά από φαντασμαγορικά δρώμενα με ακροβάτες, εντυπωσιακούς χορευτές, βραζιλιάνικους χορούς, καθώς και superFire & Pyroshow και supermagic show.

Δείτε φωτογραφίες από τη γιορτή στο Ζάππειο:

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024