Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Oι μαθητές της Ελλάδας άρχισαν να μαθαίνουν τις Ολυμπιακές αξίες

Oι μαθητές της Ελλάδας άρχισαν να μαθαίνουν τις Ολυμπιακές αξίες

Τον συνολικό συντονισμό για την υλοποίηση του προγράμματος έχει η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία ενώ την ευθύνη για το περιεχόμενο και την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού μέρους του προγράμματος έχει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Ένα όνειρο ετών του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου, πήρε σάρκα και οστά και πλέον οι μαθητές των γυμνασίων της Ελλάδας, άρχισαν να μαθαίνουν με τον σωστό τρόπο τις Ολυμπιακές αξίες.

Το πρόγραμμα «Βιώνω τις Ολυμπιακές Αξίες» ξεκίνησε με την πρώτη τριήμερη επίσκεψη μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Το πρόγραμμα αφορά στην εκπαίδευση μαθητών πάνω σε θέματα Ολυμπιακών Αξιών και Θετικής Αθλητικής Συμπεριφοράς και συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ), την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία (ΔΟΑ) και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ).

Πρόκειται για ένα καινοτόμο Πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας το οποίο αφορά συνολικά 2.000 μαθητές Γυμνασίων ετησίως και έχει στόχο τη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων οι οποίες εκπορεύονται από το Πνεύμα και τις Αξίες του Ολυμπισμού.

Τον συνολικό συντονισμό για την υλοποίηση του προγράμματος έχει η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία ενώ την ευθύνη για το περιεχόμενο και την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού μέρους του προγράμματος έχει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Η αρχή έγινε από 106 μαθητές από σχολεία του Νομού Ηλείας, και πιο συγκεκριμένα των Δήμων Πύργου, Αμαλιάδας, Νεοχωρίου, Ζαχάρως, Βαρθολομιού και Βασιλακίου, που φιλοξενήθηκαν για τρεις ημέρες στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ, στην Αρχαία Ολυμπία, με σκοπό να εμπνευστούν, να ευαισθητοποιηθούν και να μυηθούν στις Ολυμπιακές Αξίες και τον Ολυμπισμό μέσω εκπαιδευτικών, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές ομιλίες πάνω σε Ολυμπιακά ζητήματα, ομάδες εργασίας και ανταλλαγής απόψεων, συζητήσεις με Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, αθλητικές δραστηριότητες και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος έχει δημιουργηθεί από την ΕΘΝΟΑ, σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό της ΔΟΑ, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες, μαθητές και συνοδοί καθηγητές λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης με την ολοκλήρωση του τριήμερου Προγράμματος.

Το Πρόγραμμα συνεχίστηκε με την επίσκεψη, από 14 έως 16 Μαρτίου, 100 μαθητών από Γυμνάσια του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ. Ισίδωρος Κούβελος δήλωσε:

«Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη και στον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, για την άμεση και θετική ανταπόκριση και στήριξη στην πρωτοβουλία αυτή της ΔΟΑ η οποία έχει ως στόχο να αποκτήσει η Ολυμπιακή Παιδεία κεντρικό ρόλο στην διαμόρφωση μιας ανθρωποκεντρικής Παιδείας προς όφελος του εκπαιδευτικού συστήματος και εν γένει ολόκληρης της κοινωνίας.

Μέσω του προγράμματος “Βιώνω τις Ολυμπιακές Αξίες” που οργανώνεται σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, κάθε χρόνο 2.000 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στον Ολυμπισμό και τις Αξίες του, στον τόπο ακριβώς που, αφενός μεν γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, την Αρχαία Ολυμπία, αφετέρου δε, στο ίδρυμα που από το 1961 αποτελεί το κέντρο της παγκόσμιας Ολυμπιακής Εκπαίδευσης, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.

Εύχομαι οι νέοι και οι νέες που συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά, αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του προγράμματος να ανακαλύψουν τη διαχρονική αξία του Ολυμπισμού και να εμπνευστούν ώστε να αναπτύξουν θετικές αξίες και στάσεις ζωής που θα τους φανούν πολύτιμες στην μετέπειτα ζωή τους».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024