Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είναι τα μεγάλα οπίσθια στους άνδρες οι νέοι κοιλιακοί;

Είναι τα μεγάλα οπίσθια στους άνδρες οι νέοι κοιλιακοί;

Από τα shapewear μέχρι τη πλαστική χειρουργική, οι άνδρες αναζητούν την δημιουργία των «ιδανικών» οπισθίων.

Η σιλουέτα της κλεψύδρας, την οποία «κουβάλησε στις πλάτες» της η Kim Kardashian, άλλαξε το σχήμα του «ιδανικού» γυναικείου σώματος- μια δεκαετία αργότερα, η άυξηση των γλουτών είναι η «ταχύτερα αναπτυσσόμενη» επέμβαση παγκοσμίως, με τη Διεθνή Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής να αναφέρει αύξηση 137% από το 2018.

«Στο παρελθόν, ο Μοχάμεντ Άλι δεν γύμναζε τους γλουτούς του, αλλά αν παρακολουθήσετε τον Άντονι Τζόσουα να κάνει ζέσταμα, θα κάνει shadow boxing με μια ζώνη αντίστασης για να ενεργοποιήσει αυτή την περιοχή»

Τώρα και οι άντρες μπαίνουν στο παιχνίδι. Η βίβλος του fitness, Men’s Health, ανέφερε πρόσφατα ότι «οι άνδρες μεγαλώνουν τα οπίσθιά τους – και αποκομίζουν τα οφέλη», ενώ η Daily Mail ήταν περισσότερο συγκρατημένη, διατυμπανίζοντας ότι: «Η τάση του 2024 για τη γυμναστική των ανδρών θα είναι τα γιγαντιαία οπίσθια».

«Ένα πολιτιστικό σύμβολο»

Εντωμεταξύ, οι εταιρείες λιανικής πώλησης ρούχων μόδας και γυμναστικής, από τη Lululemon μέχρι τη μάρκα της Kardashian, Skims, προσπαθούν να κατακτήσουν την αγορά των ανδρικών ρούχων που αγκαλιάζουν τα οπίσθια. Σύμφωνα με την Ashley Wilson, επικεφαλής της μάρκας Gymshark που σημειώνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις: «Έχουμε παρατηρήσει ότι οι γλουτοί των ανδρών αποκτούν μεγαλύτερη προσοχή στο γυμναστήριο και πρόσφατα δημιουργήσαμε προϊόντα που ανταποκρίνονται στη ζήτηση για να τονίσουν αυτή την περιοχή».

«Καθώς η ρευστότητα του φύλου έχει γίνει κανονικότητα, θεωρείται [κοινωνικά] λιγότερο υπερβολικό για έναν άνδρα να θέλει κάτι που προηγουμένως συνδεόταν με τη θηλυκότητα: να φαίνεται ωραίος ο πισινός του σε ένα τζιν»

Μια εκπρόσωπος της Spanx, η οποία λάνσαρε και πάλι τη σειρά shapewear για άνδρες το 2018, δήλωσε στη Guardian ότι η εφαρμογή Ultra Sculpt (η οποία υπόσχεται έναν πιο σφριγηλό πισινό) είναι όλο και πιο δημοφιλής.

Ο Nick Finney είναι ένας personal trainer, στους πελάτες του οποίου συμπεριλαμβάνονται ο νικητής του βραβείου Rear of the Year 1999, Ρόμπι Γουίλιαμς, και η Τζένιφερ Λόπεζ, οι γλουτοί της οποίας περιγράφηκαν κάποτε από το Vanity Fair ως «από μόνοι τους, ένα πολιτιστικό σύμβολο».

«Μυς επίδειξης»

Ενώ οι γυναίκες πελάτες του επιδιώκουν να μεγιστοποιήσουν τους γλουτούς τους από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, πρόσφατα έχει παρατηρήσει ότι πολλοί άνδρες δίνουν προτεραιότητα στους γλουτούς τους.

«Για χρόνια, η πιο περιζήτητη σωματική διάπλαση ήταν ο Μπραντ Πιτ στο Fight Club – οι άνδρες πελάτες είχαν εμμονή με το να έχουν κοιλιακούς», λέει. «Αυτές τις μέρες, αυτός θα θεωρούνταν πολύ αδύνατος- ο μέσος τύπος στο Gymbox φαίνεται καλύτερος από αυτόν. Όλο και περισσότερο οι άνδρες θέλουν μια πιο στιβαρή διάπλαση, όπως ο Channing Tatum, και επικεντρώνονται στην ανάπτυξη των γλουτών τους ως «μυς επίδειξης».

Σε τι οφείλεται αυτή η αλλαγή; «Ίσως οι άνδρες έχουν αντιληφθεί ότι οι γυναίκες ενδιαφέρονται περισσότερο για έναν ωραίο πισινό παρά για ένα six-pack, ή έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν φαίνονται οι κοιλιακοί τους με τα ρούχα, αλλά ένας ωραίος πισινός φαίνεται».

Ο Finney υποστηρίζει ότι οι εξελίξεις στην αθλητική επιστήμη έχουν επίσης οδηγήσει στην τάση αυτή. «Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι γλουτοί μας είναι η δύναμή μας. Είναι ο βασικός κινητήριος μοχλός της παραγωγικής κίνησης – γι’ αυτό οι παίκτες του ράγκμπι, οι ποδοσφαιριστές και οι σπρίντερ έχουν μεγάλα οπίσθια. Ακόμη και οι γροθιές οδηγούνται από το ισχίο και τους γλουτούς.

Στο παρελθόν, ο Μοχάμεντ Άλι δεν γύμναζε τους γλουτούς του, αλλά αν παρακολουθήσετε τον Άντονι Τζόσουα να κάνει ζέσταμα, θα παρατηρήσετε ότι κάνει shadow boxing με μια ζώνη αντίστασης για να ενεργοποιήσει αυτή την περιοχή».

Οι «belfie» επιτρέπονται;

Η Heather Radke είναι η συγγραφέας του Butts: A Backstory, το οποίο αποτελεί μια πολιτιστική έρευνα που παρακολουθεί την εξέλιξη της στάσης μας απέναντι στα οπίσθιά μας.

«Από τότε που κυκλοφόρησε το βιβλίο, έχω εκπλαγεί από το πόσοι άνδρες μου λένε ότι έχουν περίπλοκες σχέσεις με τα οπίσθιά τους, ότι αισθάνονται ότι έχουν επίπεδο πισινό και δεν μπορούν να γεμίσουν ένα παντελόνι ή ότι αισθάνονται υπέρβαροι», λέει.

Η Radke πιστεύει ότι η αγωνία τους επιδεινώνεται από το γεγονός ότι «είναι σύνηθες για τις γυναίκες να μιλούν ειλικρινά για το πώς αισθάνονται για τη σιλουέτα τους, ενώ οι άνδρες έχουν μια αίσθηση ντροπής για το ότι αισθάνονται άσχημα για το σώμα τους ή ότι σκέφτονται γενικά για το σώμα τους».

Σύμφωνα με την Radke, η πρόσφατη μόδα των μεγάλων πισινών επιταχύνθηκε από το Instagram – «Εν μέρει επειδή είναι το πιο σεξουαλικό μέρος του σώματός σου που μπορείς να δείξεις χωρίς να παραβιάσεις τους όρους χρήσης τους. Οι γυναίκες δεν μπορούν να δείξουν το στήθος τους, αλλά μπορούν να βγάλουν μια belfie [selfie με τον πισινό]».

Τι οδήγησε στο να υιοθετηθεί αυτή η τάση – που ξεκίνησε από γυναίκες influencers και διασημότητες –  από όλο και περισσότερους άνδρες; «Τα τελευταία 10 ή 15 χρόνια, οι γυναίκες ήθελαν μεγάλα οπίσθια ως ένδειξη υπερ-θηλυκότητας», λέει η Radke. «Καθώς η ρευστότητα του φύλου έχει γίνει κανονικότητα, θεωρείται [κοινωνικά] λιγότερο υπερβολικό για έναν άνδρα να θέλει κάτι που προηγουμένως συνδεόταν με τη θηλυκότητα: να φαίνεται ωραίος ο πισινός του σε ένα τζιν».

Γυμναστική και πλαστική χειρουργική σημειώσατε ένα

Ο Finney συμφωνεί ότι το έμφυλο στίγμα για τους άνδρες που είναι υπερήφανοι για τα οπίσθιά τους φθίνει. «Πριν από είκοσι χρόνια, υπήρχαν bodybuilders που δεν προπονούσαν καθόλου το κάτω μέρος του σώματός τους», λέει. «Μέχρι σχετικά πρόσφατα, οι άνδρες ντρέπονταν να τους δουν να κάνουν ασκήσεις ενδυνάμωσης των γλουτών, όπως τα hip-thrusters – θεωρούνταν θηλυπρεπή. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό άλλαξε».

Παρόλα αυτά, δεν καταφέρνουν όλοι να αποκτήσουν έναν σφριγηλό πισινό μέσω της άσκησης και μόνο. Ο Δρ Tijion Esho είναι ένας πλαστικός χειρουργός ο οποίος έχει παρατηρήσει ότι όλο και περισσότεροι άνδρες αναζητούν αύξηση των γλουτών μέσω εμφυτευμάτων, ενέσιμων ή μεταφοράς λίπους από άλλα μέρη του σώματος.

Ανάλογα με το τι επιθυμεί ο άνδρας ασθενής, απαιτούνται αρκετά μεγάλες ποσότητες filler για να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στο περίγραμμα, γεγονός που μπορεί να αυξήσει περαιτέρω τους κινδύνους. Η μεταμόσχευση λίπους ενέχει επίσης τον κίνδυνο νέκρωσης του λίπους . Η πιο αμφιλεγόμενη διαδικασία είναι το BBL (Brazilian butt lift), το οποίο περιλαμβάνει λιποαναρρόφηση  από άλλα μέρη του σώματος.

Φυσικά, είναι αυτονόητο, ότι όλα τα σώματα και όλοι οι πισινοί είναι «ιδανικοί». Αυτό που εξετάζεται είναι τα νέα [κοινωνικά] πρότυπα ομορφιάς και οι νέες τάσεις.

*Πηγή: Guardian | Kεντρική φωτογραφία θέματος: American Psycho | YouTube | Lions Gate Films

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024