Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτό το αντικείμενο πιθανόν να λείπει από το αυτοκίνητό σας και το πρόστιμο είναι τσουχτερό

Αυτό το αντικείμενο πιθανόν να λείπει από το αυτοκίνητό σας και το πρόστιμο είναι τσουχτερό

Είναι ένα από τα τέσσερα απαραίτητα αντικείμενα που πρέπει να υπάρχουν στο αυτοκίνητο

Κατά τη διάρκεια της οδήγησης μπορούν να προκύψουν πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό ο εκάστοτε οδηγός να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος.

Για τον λόγο αυτόν, ο νόμος προβλέπει να υπάρχουν υποχρεωτικά ορισμένα αντικείμενα μέσα στο αυτοκίνητο για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη και την εύκολη και άμεση αντιμετώπισή της.

Τα αντικείμενα που πρέπει όλοι οι οδηγοί να έχουν εντός του Ι.Χ τους είναι:

  • τρίγωνο
  • πυροσβεστήρας
  • φαρμακείο
  • αντανακλαστικό γιλέκο ασφαλείας

Είναι σημαντικό επίσης όλα τα παραπάνω να ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να διασφαλίζουμε ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Αρκετοί οδηγοί δεν γνωρίζουν ή αμελούν την αναγκαιότητα του γιλέκου με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώνουν πρόστιμο. Η χρήση του κατά τη διάρκεια ενός τροχαίου ή βλάβης είναι σημαντική και αυτό γιατί κάνουν τον οδηγό ορατό στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, ειδικά κατά την διάρκεια της νύχτας ή όταν επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Τα ανακλαστικά γιλέκα ασφαλείας πωλούνται στο εμπόριο σε διάφορες ποιότητες (πολυεστέρα ή νάιλον) και έχουν έντονο χρώμα με ανακλαστικές λωρίδες και κλείνουν γύρω από τον κορμό του σώματος με velcro.

Είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη και εκτός από αυτά για του ενήλικους, υπάρχουν στο εμπόριο και αντίστοιχα ανακλαστικά γιλέκα ασφαλείας για παιδιά, και μάλιστα με βάση την ηλικία του ανήλικου.

Το ανακλαστικό γιλέκο ασφαλείας πρέπει να φυλάσσεται είτε στην τσέπη της πόρτας του οδηγού είτε στο ντουλαπάκι μπροστά από τον συνοδηγό για να είναι εύκολα προσβάσιμο και να μπορείτε να το φορέσετε πριν βγείτε από το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο, σύμφωνα με το carandmotor.gr.

Το διοικητικό πρόστιμο για την απουσία των υποχρεωτικών, από το νόμο, αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένου και του ανακλαστικού γιλέκου είναι 80 ευρώ.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024