Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: «Μη ρεαλιστική» η νέα πρόταση της Χαμάς για εκεχειρία, δηλώνει το γραφείο του Νετανιάχου

Ισραήλ: «Μη ρεαλιστική» η νέα πρόταση της Χαμάς για εκεχειρία, δηλώνει το γραφείο του Νετανιάχου

Η Χαμάς παρουσίασε στους διαμεσολαβητές τη νέα πρότασή της για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου έκρινε «μη ρεαλιστική».

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι μια νέα πρόταση εκεχειρίας στη Γάζα που παρουσίασε η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς στους διαμεσολαβητές συνεχίζει να βασίζεται σε «μη ρεαλιστικά αιτήματα» (στη φωτογραφία από το X, επάνω, ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα γίνει ενημέρωση για το θέμα στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο και στο διευρυμένο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας την Παρασκευή.

«Ολοκληρωμένη θεώρηση για μια συμφωνία εκεχειρίας»

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι παρουσίασε στους διαμεσολαβητές μια ολοκληρωμένη θεώρηση για μια συμφωνία εκεχειρίας που βασίζεται στον τερματισμό της ισραηλινής «επιθετικότητας» εναντίον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στην παροχή αρωγής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στην επιστροφή των εκτοπισμένων κατοίκων της Γάζας στα σπίτια τους και στην αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων.

Η θεώρηση αυτή περιλαμβάνει επίσης τη θέση της οργάνωσης για τη συμφωνία ανταλλαγής παλαιστίνιων φυλακισμένων και ομήρων, προσθέτει η Χαμάς στην ανακοίνωσή της χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Αύξηση πολεμικών δαπανών

Η Κνέσετ, η ισραηλινή Βουλή, είχε εγκρίνει προχθές συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2024, που προβλέπει μεγάλη αύξηση των δημοσίων δαπανών για να χρηματοδοτηθεί ο πόλεμος εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος εισήλθε την περασμένη εβδομάδα στον έκτο του μήνα.

«Εξαιτίας των δαπανών που συνδέονται με τον πόλεμο (…) το όριο αυξάνεται κατά 70,4 δισ. σέκελ (17,6 δισ. ευρώ), ή κατά 14,55% σε σύγκριση με αυτόν (σ.σ. τον προϋπολογισμό) που εγκρίθηκε τον Μάιο του 2023», εξήγησε το ισραηλινό κοινοβούλιο.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024