Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ερυθρά Θάλασσα: Δύο πύραυλοι πέρασαν πάνω από εμπορικό πλοίο, αναφέρουν οι βρετανικές δυνάμεις

Ερυθρά Θάλασσα: Δύο πύραυλοι πέρασαν πάνω από εμπορικό πλοίο, αναφέρουν οι βρετανικές δυνάμεις

Εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα ανέφερε πως δύο πύραυλοι πέρασαν πάνω από το σκάφος και ακούστηκαν «δυο εκρήξεις» σε απόσταση, μεταδίδουν οι βρετανικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO) ανακοίνωσε πως έλαβε πληροφορίες για «συμβάν» στον θαλάσσιο χώρο 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμένα Χοντάιντα της Υεμένης (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το X).

Δεν επλήγη το εμπορικό πλοίο και κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε

Εμπορικό πλοίο ανέφερε πως δύο πύραυλοι πέρασαν πάνω από το σκάφος και ακούστηκαν «δυο εκρήξεις» σε απόσταση, σύμφωνα με την υπηρεσία, που διευκρίνισε πως το πλοίο — δεν το κατονομάζει — δεν επλήγη, κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε και συνεχίζει την πορεία του. Πρόσθεσε πως «οι αρχές ερευνούν», χωρίς να υπεισέλθει σε άλλες λεπτομέρειες.

Δεν σταματούν οι Χούθι

Οι υεμενίτες αντάρτες Χούθι, προσκείμενοι στο Ιράν, εξαπολύουν από τα μέσα Νοεμβρίου επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Αντεν, θαλάσσιες οδούς μείζονος σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο.

Λένε πως βάζουν στο στόχαστρο πλοία κατ’ αυτούς συνδεόμενα με το Ισραήλ και συμμάχους του, ιδίως τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε ένδειξη υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, θύλακο που βομβαρδίζεται και πολιορκείται από τον ισραηλινό στρατό από την 7η Οκτωβρίου.

Οι επιθέσεις ανάγκασαν μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες ν’ αναστείλουν τα δρομολόγια των πλοίων τους στην περιοχή στρατηγικής σημασίας, από την οποία διερχόταν πριν τον πόλεμο το 12% ως 15% του παγκόσμιου εμπορίου.

Για ν’ αντιμετωπιστούν οι Χούθι, οι ΗΠΑ, ο βασικός σύμμαχος του Ισραήλ, συγκρότησαν τον Δεκέμβριο πολυεθνικό συνασπισμό προκειμένου να «προστατεύσουν» την ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Αυτόν τον μήνα, η Ευρωπαϊκή Ενωση, επίσης, ανέπτυξε δική της ναυτική δύναμη, την αποστολή Ασπίδες.

Ωστόσο, παρά και τους επανειλημμένους βομβαρδισμούς από τις αμερικανικές και τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον θέσεων των Χούθι από τον Ιανουάριο, οι αντάρτες όχι μόνο δεν σταματούν, αλλά διαμηνύουν πως θα κλιμακώσουν τις επιθέσεις.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024