Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι «παλιοσειρές» υπέγραψαν προκρίσεις… πριν από τα ματς!

Οι «παλιοσειρές» υπέγραψαν προκρίσεις… πριν από τα ματς!

Όσα συνέβησαν στην Τούμπα και τη Σερβία, είχαν κατά κάποιον τρόπο «προετοιμαστεί» τις προηγούμενες ημέρες και μάλιστα το χεράκι τους έβαλαν οι «παλιοσειρές» του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

Θα μνημονεύονται για χρόνια οι ανατροπές που πέτυχαν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στον γύρο των 16 του Κόνφερενς Λιγκ. Ηταν, κυρίως, ο τρόπος. Σαν σε καρμπόν. Το ημίχρονο, 3-0 και για τους δύο. Μετά, η μείωση στο σκορ από Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Μακάμπι Τελ Αβίβ αντίστοιχα.

Και στο …καπάκι τα απανωτά γκολ, λες και προκλήθηκε τσουνάμι από το πάθος και την πίστη των ποδοσφαιριστών για θρίαμβο και κατάκτηση του εισιτηρίου για τα προημιτελικά. Ολη η (ποδοσφαιρική) Ευρώπη ασχολήθηκε με το επίτευγμα των δύο ελληνικών ομάδων. Εδώ ισχύει το «δεν ξανάγινε»! Και είναι απολύτως αληθινό.

Θα έλεγε δε κάποιος, πως όσα συνέβησαν στην Τούμπα και τη Σερβία, είχαν κατά κάποιον τρόπο «προετοιμαστεί» τις προηγούμενες ημέρες και μάλιστα το χεράκι τους έβαλαν οι «παλιοσειρές» του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Γιατί πολύ απλά, οι έμπειροι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται τα πάντα σε μια δύσκολη κατάσταση. Τι κάβο πρέπει να περάσουν ώστε να πλεύσουν ξανά σε ήρεμα νερά, να έρθει νηνεμία. Το τετραήμερο που προηγήθηκε της Πέμπτης ήταν σχεδόν ίδιο για τους δύο εκπροσώπους μας.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Γ. Καραϊσκάκης από τον Παναθηναϊκό. Η δε αμυντική του λειτουργία, έγινε θέμα τριβής, γιατί τα τρία γκολ από τους Πράσινους ακολούθησαν τα τέσσερα ξανά στο σπίτι του από τη Μακάμπι στο πρώτο ματς για το Κόνφερενς. Υπήρξε ευρεία συζήτηση στον Ρέντη.

Ο Μεντιλίμπαρ ζήτησε προσοχή στο θέμα. Ο Ελ Αραμπί βγήκε μπροστά, γιατί αρχηγός δεν είναι μόνο αυτός που φορά το περιβραχιόνιο, αλλά και αυτός που αναλαμβάνει ευθύνες και εξηγεί στους πάντες τι σημαίνει Ολυμπιακός. Με τα τόσα χρόνια στο Λιμάνι, ο Ελ Αραμπί χτύπησε το καμπανάκι και ζήτησε να κάνουν όλοι την αυτοκριτική τους και να μην ψάχνουν δικαιολογίες.

Από κοντά ο Γιόβετιτς, που ναι μεν βρίσκεται λίγους μήνες στην Ελλάδα, τα γαλόνι όμως τα έχει και τα δείχνει σε κάθε ενδιαφερόμενο. Μίλησε για συγκέντρωση που οφείλουν όλοι να έχουν και έδειξε πως έχει τη διάθεση να λειτουργεί ως στρατιώτης. Καθόλου τυχαία, οι δύο παίκτες, που δεν είναι νεαροί, επιλέχθηκαν από τον Μεντιλίμπαρ και πέρασαν ως αλλαγή στη ρεβάνς με τη Μακάμπι. Και στην παράταση, φρόντισαν να «μιλήσουν» με γκολ. Εβαλαν τα γκολ της θρυλικής πρόκρισης, μιας ανατροπής που έφερε τον κόσμο του Ολυμπιακού στους δρόμους.

Στην Τούμπα, η πρώτη αγωνιστική των play offs είχε ως αποτέλεσμα να γευτεί πίκρα ο ΠΑΟΚ: ήττα από τον Αρη. Μια συνέχεια των κακών αποτελεσμάτων στα ντέρμπι. Δεν έγινε εκεί μια κουβέντα στα αποδυτήρια. Αλλά γεύμα με πρωτοβουλία του Βιεϊρίνια που έχει «πατήσει» τα 38 χρόνια και μετρά αντίστροφα για το ποδοσφαιρικό αντίο.

Τους …ξύπνησε όλους ο Πορτογάλος; Ασφαλώς. Είναι ξεκάθαρο. Και είχαμε έκρηξη στη ρεβάνς με τη Ντιναμό, ένα σύνολο που υποτάχθηκε στον παθιασμένο ΠΑΟΚ. Ο δε Βιεϊρίνια, μπήκε στην ενδεκάδα και έδειξε στον νεαποκτηθέντα Οτο που έμεινε στον πάγκο, πως καλή είναι η κλάση και τα νιάτα, όταν όμως «καίει η μπάλα», η σκυτάλη πάει σε αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα παντός άλλου τη …δουλειά.

Να, λοιπόν, το πώς Ελ Αραμπί, Γιόβετιτς και Βιεϊρίνια, έβαλαν τη σφραγίδα τους σε εντυπωσιακές προκρίσεις. Σε υπέροχες ανατροπές Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Πριν διεξαχθούν οι αγώνες!

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024