Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυτή είναι η Φενερμπαχτσέ: Ξεχωρίζουν Τζέκο, Τάντιτς και Μπονούτσι (vid)

Αυτή είναι η Φενερμπαχτσέ: Ξεχωρίζουν Τζέκο, Τάντιτς και Μπονούτσι (vid)

Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για την Φενερμπαχτσέ, την οποία θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στους «8» του Europa Conference League.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την ευρωπαϊκή του πορεία, μετά την νίκη-ανατροπή επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Σερβία, με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν με 6-1 και να παίρνουν την πρόκριση στους «8» του Europa Conference League.

Οι Πειραιώτες θα βρουν μπροστά τους στα προημιτελικά του τη Φενερμπαχτσέ και καλούνται να κάνουν μία… μίνι υπέρβαση, αφού πρέπει να αποκλείσουν μια ακριβή ομάδα, με παίκτες παγκόσμιας κλάσης για να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία.

Η Φενερμπαχτσέ είναι μια δυνατή ομάδα, με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και έναν πολύ έμπειρο προπονητή.

Ο «γυρολόγος» Καρτάλ την οδηγεί στην κορυφή

Ο Ισμαίλ Καρτάλ είναι ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε και αποτελεί έναν κόουτς που συνολικά στην καριέρα δεν έχει μακροημερεύσει σε καμία από τις δουλειές του. Ο 62χρονος σε 24 χρόνια καριέρας έχει περάσει από 15 συλλόγους με μέσο όρο θητείας σε κάθε πάγκο στον οποίο έχει κάτσει τους μόλις έξι μήνες.

Ο Τούρκος τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο της Φενέρ από το καλοκαίρι του 2023 και έχει δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο που κυνηγά το εγχώριο πρωτάθλημα αλλά και την ευρωπαϊκή διάκριση.

«Λάμψη» εκατομμυρίων κι ένα ρόστερ που… τρομάζει

Η Φενέρ τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δραστήρια στο μεταγραφικό παζάρι και προσελκύει ποδοσφαιριστές από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Κάπως έτσι έχει δημιουργήσει ένα ρόστερ που εντυπωσιάζει και ξεχειλίζει από ποιότητα αλλά και εμπειρία. Μάλιστα η αξία του έμψυχου δυναμικού του τουρκικού συλλόγου κοστολογείται στα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ενδεικτικό είναι ότι η Φενέρ διαθέτει επιθετικούς όπως οι Τζέκο και Μπατσουαγί, οι οποίοι μαζί μετράνε 42 γκολ. Από πίσω τους υπάρχουν ποδοσφαιριστές όπως ο Τάντιτς, ο Φρεντ, ο Ουντέρ, ενώ στα μετόπισθεν αγωνίζονται οι Μπονούτσι και Σογιουντσού.

Οι πιο «δυνατές» προσθήκες της Φενέρ στη σεζόν:

Σενγκίζ Ουντέρ – Μαρσέιγ (15 εκατ. ευρώ)
Σεμπαστιάν Σιμάνσκι – Ντινάμο Μόσχας (9,7 εκατ. ευρώ)
Φρεντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (9,7 εκατ. ευρώ)
Ροντρίγκο Μπεσάο – Ουντινέζε (8,3 εκατ. ευρώ)
Ντομικνίκ Λιβάκοβιτς – Ντινάμο Ζάγκρεμπ (6,6 εκατ. ευρώ)
Έντιν Τζέκο (Ελεύθερος από Ίντερ)
Ντούσαν Τάντιτς (Ελεύθερος από Άγιαξ)
Λεονάρντο Μπονούτσι (Ελεύθερος από Ουνιόν Βερολίνου)
Ράντε Κρούνιτς (Δανεικός από Μίλαν)
Τσαγκλάρ Σογιουντσού (Δανεικός από Ατλέτικο)

Στους «8» του Conference League χωρίς προβλήματα

Οι Τούρκοι πέρασαν τις Ζίμπρου, Μάριμπορ και Τβέντε στα προκριματικά και στον όμιλό τους πήραν την πρωτιά, τερματίζοντας πάνω από τις Λουντογκόρετς και Νόρτζελαντ. Στα νοκ-άουτ «καθάρισαν» από το πρώτο κιόλας παιχνίδι επί της ουσίας, αφού υπέταξαν 3-0 την Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ εκτός έδρας και έπειτα ηττήθηκε ανώδυνα 1-0 στη ρεβάνς.

Κυνηγά το πρωτάθλημα μαζί με την μισητή Γαλατάσαραϊ

Εντός συνόρων, η Φενέρ διανύει μια εξίσου καλή σεζόν. Η ομάδα του Καρτάλ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, μόλις δύο βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Γαλατάσαραϊ και θα παλέψει μέχρι τέλους για τον τίτλο του πρωταθλήματος. Ο σύλλογος από την Κωνσταντινούπολη είχε κάνει ένα εκκωφαντικό ξεκίνημα στη σεζόν μετρώντας 19 διαδοχικές νίκες. Μέχρι στιγμής φέτος, σε 46 παιχνίδια έχει 37 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024