Κασσελάκης: Να σταματήσει ο Μητσοτάκης να κρύβεται – Πώς απόκτησε πρόσβαση η Ασημακοπούλου στα δεδομένα;
Ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει να κρύβεται για την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού
Δύο ερωτήματα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης για την υπόθεση της φερόμενης διαρροής προσωπικών δεδομένων προς όφελος της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR).
Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί της Παρασκευής έχει ξεσπάσει σάλος στη ΝΔ για το ζήτημα, καθώς η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εξωθήθηκε σε παραίτηση από το ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος, ενώ σε διαδικασία αποπομπής βρίσκονται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης όπως και ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος.
«Όσα εξιλαστήρια θύματα κι αν θυσιάσει, και αυτή η πραγματικότητα θα τον κυνηγάει»
Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως η υπόθεση είναι ένα «άλλο ένα «κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά τον σάλο για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων αποδήμων, η κυρία Ασημακοπούλου αποσύρεται -ετεροχρονισμένα- από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «οι ερωτήσεις για τον κ. Μητσοτάκη εξακολουθούν να ισχύουν: Πώς η ευρωβουλεύτρια απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πολιτών; Συνεργάστηκε με το υπουργείο Εσωτερικών ή πώς αλλιώς;».
«Η κυβέρνηση κατάφερε να ρίξει σκιές στο αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας με επιστολική ψήφο»
Καταληκτικά ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί τον πρωθυπουργό να σταματήσει να κρύβεται. «Όσα εξιλαστήρια θύματα κι αν θυσιάσει, και αυτή η πραγματικότητα θα τον κυνηγάει», υπογράμμισε.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «μέσα σε μια στιγμή η κυβέρνηση κατάφερε να ρίξει σκιές στο αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας με επιστολική ψήφο».
Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:
Άλλο ένα «κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μετά τον σάλο για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων αποδήμων, η κυρία Ασημακοπούλου αποσύρεται -ετεροχρονισμένα- από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Οι ερωτήσεις για τον κ.…
— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) March 15, 2024
- Συνελήφθησαν τρεις άντρες στη Γλυφάδα που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
- Ο Κιρ Στάρμερ δεν θέλει τον Κάνιε Γουέστ στο Λονδίνο
- ΟΠΕΚΕΠΕ 2: Παραιτούνται από την βουλευτική ασυλία τους Τσιάρας και Κεφαλογιάννης
- Η Χαμάς απορρίπτει τις εκκλήσεις για αφοπλισμό της αν δεν τηρήσει το Ισραήλ τις δεσμεύσεις του
- LIVE: Ίντερ – Ρόμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442