Δύο αστυνομικοί και ένας ιδιώτης συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Μη υπακούοντας στα σήματα των συναδέλφων του για έλεγχο, ο αστυνομικός ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), στο πλαίσιο επιχείρησης της ανωτέρω υπηρεσίας εντοπίστηκε ο ένας αστυνομικός να οδηγεί υπηρεσιακό συμβατικό όχημα με συνεπιβάτη τον ιδιώτη και πραγματοποιήθηκε σήμα στάσης για να διενεργηθεί έλεγχος.
Ο αστυνομικός, ωστόσο, δεν υπάκουσε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα των συναδέλφων του αρνούμενος να συμμορφωθεί και συνέχισε την πορεία του μέσα στην πόλη της Ηγουμενίτσας.
Ακολούθησε καταδίωξη έως ότου το όχημα ακινητοποιήθηκε λόγω τροχαίου ατυχήματος που προκάλεσε πέφτοντας σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Δεκαννέα δέματα κάνναβης
Στον έλεγχο που ακολούθησε εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαεννέα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 102 κιλών και 670 γραμμαρίων.
Ο οδηγός αστυνομικός βρισκόταν σε βραδινή διατεταγμένη υπηρεσία περιπολίας, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο συνοδός του, ο οποίος επίσης συνελήφθη κατόπιν ενημέρωσης του αρμόδιου εισαγγελέα, βρισκόταν σε διαφορετικό σημείο στη Θεσπρωτία, έχοντας αφήσει το υπηρεσιακό του πιστόλι στο όχημα.
Από το τροχαίο ατύχημα προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τρία σταθμευμένα οχήματα και στο υπηρεσιακό όχημα.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59