Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με κορονοϊό είχε νοσήσει ο άνθρωπος που έζησε 72 χρόνια σε «σιδερένιο πνεύμονα»

Με κορονοϊό είχε νοσήσει ο άνθρωπος που έζησε 72 χρόνια σε «σιδερένιο πνεύμονα»

Είχε πάρει εξιτήριο αλλά είχε αδυναμία να φάει και να πιεί.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από εχθές (14/3) η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Πολ Αλεξάντερ με τον «σιδερένιο πνεύμονα». Ο Polio Paul (όπως ήταν γνωστός) από τα έξι του χρόνια ζούσε με αυτό τον τρόπο, καθώς είχε νοσήσει με πολυομυελίτιδα.

Στην ανακοίνωση του θανάτου του Πολ δεν αναφερόταν η αιτία που ο 78χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή. Ωστόσο στη δημοσιότητα ήρθε η είδηση ότι είχε ασθενήσει με κορονοϊό λίγες ημέρες πριν το τέλος του. Τις νέες αποκαλύψεις έφερε στο φως ο άνθρωπος που το τελευταίο διάστημα χειριζόταν τα social media του.

Η υγεία του Πολ μετά τον κορονοϊό

«Την περασμένη εβδομάδα δυστυχώς μεταφέρθηκε στα επείγοντα. Εκεί διαγνώστηκε θετικός στον Covid, κάτι που είναι πραγματικά επικίνδυνο για κάποιον στην κατάστασή του», έλεγε στις 26 Φεβρουαρίου σε βίντεό του ο Λίνκολν, ο άνδρας που αναρτούσε στο TikTok βίντεο του Πολ Αλεξάντερ.

Σύμφωνα με το βίντεο, «ευτυχώς στο νοσοκομείο είχαν έναν «σιδερένιο πνεύμονα» ειδικά γι’ αυτόν οπότε κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του αλλά δυστυχώς αισθάνεται ακόμα αδύναμος». Η τότε ενημέρωση κατέληγε, μάλιστα, ότι ο Αλεξάντερ ήταν σε σύγχυση και είχε προβλήματα να τραφεί και να πιεί νερό.

Δείτε το βίντεο:

@ironlungman Please keep Paul in your thoughts and prayers! ❤️🙏#conversationswithpaul #ironlung #poliopaul #PaulAlexander ♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono – moshimo sound design

Δύναμη ψυχής

Έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο Southern Methodist στο Ντάλας, μετά από πολλές δυσκολίες με τη διοίκηση του πανεπιστημίου και στη συνέχεια μπήκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν.

Πραγματοποίησε επίσης καθιστική διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και δημοσίευσε τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Τρία λεπτά για ένα σκύλο: Η ζωή μου σε έναν σιδερένιο πνεύμονα».

Ο Πολ έζησε περισσότερο από τους δύο γονείς του, τον αδελφό του και ακόμη και από τον αρχικό σιδερένιο πνεύμονα, ο οποίος άρχισε να χάνει αέρα το 2015, αλλά επισκευάστηκε από έναν μηχανικό, τον Brady Richards, ο οποίος προκλήθηκε από ένα βίντεο στο YouTube με τον Paul να εκλιπαρεί για βοήθεια. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η φιλανθρωπική οργάνωση GoFundMe που έχει ως στόχο την ενίσχυση των δικαιωμάτων για άτομα με αναπηρία.

@ironlungman Episode 1 of Convos with Paul! We will be responding to comments and questions about Paul’s life, his polio, and life in an iron lung! Please be positive 😊 #PaulAlexander #poliopaul #ironlung #conversationswithpaul ♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono – moshimo sound design

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024