Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Δεν έχουμε καμία ένδειξη για προετοιμασία χρήσης πυρηνικού όπλου από τη Ρωσία στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Δεν έχουμε καμία ένδειξη για προετοιμασία χρήσης πυρηνικού όπλου από τη Ρωσία στην Ουκρανία

Το μόνο που κάνει ο Πούτιν είναι να επαναλαμβάνει το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας, λέει ο Λευκός Οίκος, τονίζοντας ότι δεν βλέπει καμία προετοιμασία για χρήση πυρηνικού όπλου στην Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν δει καμιά ένδειξη ότι η Ρωσία προετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία, ανέφερε χθες Τετάρτη ο Λευκός Οίκος, αντιδρώντας σε δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν έχουμε δει κανέναν λόγο για να προσαρμόσουμε τη δική μας στάση ως προς το πυρηνικό θέμα, ούτε καμιά ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Leah Millis).

«Η ρητορική της Ρωσίας για το πυρηνικό θέμα ήταν απρόσεκτη και ανεύθυνη»

Η Καρίν Ζαν-Πιέρ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με τις δηλώσεις του ρώσου προέδρου, ο οποίος τόνισε ότι είναι έτοιμος ν’ αναπτύξει πυρηνικά όπλα εάν απειληθεί η κυριαρχία της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνεται ότι το μόνο που κάνει είναι να «επαναλαμβάνει το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας» κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη ρωσική τηλεόραση.

«Ωστόσο, η ρητορική της Ρωσίας για το πυρηνικό θέμα ήταν απρόσεκτη και ανεύθυνη» από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, πρόσθεσε, μιλώντας από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One ενώ συνοδεύει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην προεκλογική του εκστρατεία στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η Ρωσία ήταν αυτή που εισέβαλε βίαια στην Ουκρανία, χωρίς πρόκληση ή δικαιολογία, και εμείς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία στην υπεράσπιση του λαού και του εδάφους της απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», δήλωσε η Καρίν Ζαν-Πιέρ.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξήρε τον πυρηνικό εξοπλισμό της Ρωσίας, εκτιμώντας ότι είναι «πιο προηγμένος» από αυτόν των Ηνωμένων Πολιτειών και διαβεβαίωσε ότι το οπλοστάσιο της Ρωσίας είναι πάντα «έτοιμο» για πυρηνικό πόλεμο.

Είναι «έτοιμη»

«Ολο το πυρηνικό στοιχείο είναι πιο σύγχρονο στη χώρα μας», δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση, καθώς πλησιάζει η έναρξη, την Παρασκευή, των προεδρικών εκλογών, οι οποίες, ελλείψει οποιασδήποτε αντιπολίτευσης, αναμένεται να οδηγήσουν στη θριαμβευτική επανεκλογή του.

Ο ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι «έτοιμη» για πυρηνική σύγκρουση, αλλά ότι ποτέ δεν είχε σκεφτεί να χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα στην Ουκρανία.

«Γιατί θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε μέσα μαζικής καταστροφής; Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια ανάγκη», διαβεβαίωσε, υπογραμμίζοντας ότι το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα προβλέπει τη χρήση του ύστατου όπλου εάν απειληθεί η ύπαρξη της Ρωσίας ή σε περίπτωση «επίθεσης στην κυριαρχία και την ανεξαρτησία μας».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024